Kamunun hizmet kalitesi tek tuşla görülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2011 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Valiliğinin, 2 yıl önce 9 kurumda başlattığı ve 21 kuruma yaygınlaştırdığı ''Kamuda Sürdürülebilir Mükemmellik Projesi''nin 81 ilde uygulanması için Başbakanlığa öneri götürdüğü bildirildi.

İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Valiliğinin, 2 yıl önce İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İl Özel İdaresinden sağlanan 125 bin lira kaynakla 9 kurumda ''Kamuda Sürdürülebilir Mükemmellik Projesi''ne başladığını kaydetti.

İzmir Valiliği bünyesinde Kalite Koordinasyon Bürosu oluşturduklarını, 4 uzman çalıştırdıklarını, bunların Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) kriterlerine uygun olarak kamu sektörünün vatandaşa hizmet sunumundaki kalitesi, vatandaşın memnuniyeti, memnuniyetsizliği, personelin şikayeti, kurumunda iyileştirmeye yönelik fikirleri, şeffaflığı, iletişimi gibi konularda veri topladığını anlatan Kara, şu bilgileri verdi:

''Her bakanlığın il müdürlüklerinde kalite kurulları oluşturuldu. 9 kurumla başladığımız çalışmayı 21 kuruma yaygınlaştırdık. Hizmet alımı sunan 3 bine yakın personeli eğitimden geçirdik. Vatandaşa kaliteli, güleryüzlü, hızlı ve sağlıklı hizmet sunulmasının ölçümünü yaptık. Beş üzerinden yaptığımız değerlendirmede kurumların önemli bir bölümü 4 civarında not aldı.''

Kara, bunun daha üzerine çıkmak, mükemmelliği aramak için vatandaşa, hizmet aldığı kurumlardaki eksikliği, kusuru, personelin nasıl davrandığını, kurumların yöneticilerine ulaşmada sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sorduklarını belirtti.

Aldıkları yanıtlar doğrultusunda kuruma göre 16 rehabilitasyon planı hazırladıklarını dile getiren Kara, ''Vatandaşlar artık İzmir için, kamuda hizmet aldıkları kuruma not verir aşamaya geldi. Bu projenin Türkiye'nin tüm illerinde uygulanması için Başbakanlığa öneri götürdük. Önerimiz kabul edildi. 4 Şubat 2011'de İzmir Valiliği olarak Başbakanlıkta bunun sunumunu gerçekleştireceğiz'' dedi.

Kara, projenin eğitim altyapısının yürütülmesi için Türkiye'deki tüm kentlere bilgi desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

81 ilin kamu hizmetlerinde aksayan yönlerin, vatandaşların memnuniyetinin tek tuşla Başbakanlık'ta görülebileceğini dile getiren Şükrü Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İcranın başı olan Başbakanımız, illerde kamunun sunduğu hizmet kalitesini tek tuşla objektif kriterler desteğiyle görebilecek. Amacımız vatandaş odaklı hizmet sunulan tüm alanlarda daha iyiyi bulmaktır. Türkiye, e-devlet'e geçiyor. Sanal ortamda, objektif bilgilerin kısa sürede görülmesi, karar verme mekanizmasına olumlu veri sağlıyor. Bu projede çalışanların fikri de alınıyor. İzmir'de kamu kurum ve kuruluşları arasında, verimli çalışma, hizmet üretme, proje sunma gibi konularda ödüllü yarışma yapacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber