Rektör seçimlerine öğrenci de katılacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Ocak 2011 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin Öğrenci Konseyi başkanlarına rektör seçimlerinde oy hakkı tanınmasına olanak sağlayan yasal değişiklik için düğmeye basıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'la art arda görüşen ve Perşembe günü Başbakan Erdoğan ile buluşacak olan üniversite gençliğini üniversite yönetimlerinde söz sahibi yapacak düzenleme için düğmeye basıldı. YÖK, 2547 Sayılı Yasanın Rektör seçimini düzenleyen 13. Maddesi ile Senato'yu düzenleyen 14. maddesinde değişikliğe gidecek. YÖK Yasası 13. Maddedeki ?Devlet üniversitelerinde rektör, profesör akademik unvanına sahip kişiler arasından görevdeki rektörün çağrısı ile toplanacak üniversite öğretim üyeleri tarafından seçilecek adaylar arasından Cumhurbaşkanınca atanır? ibaresi, ?öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından? şeklinde değiştirilecek. Böylece, rektör seçiminde öğrenci de oy kullanabilecek. ? YAKUP BULUT ANKARA

TEHDİDE PABUÇ BIRAKMAYIZ

27 Ocak'ta Erzurum'da Başbakan'la görüşecek üniversitelerin öğrenci başkanları hiç düşünmeden ?evet' dediklerini söyledi.

ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı A. Kerem Güler: Üniversitenin çoğunluğu adına hareket ediyorum ve çoğunluk katılmamı istiyor.

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı N. Buğra Ağaoğlu: Cumhuriyet tarihinde böyle bir şans ilk. İyi değerlendireceğiz.

Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Bahadır: Bu iletişim yolu sorunlarımızı çözecek. Küçük grupların tehditlerine pabuç bırakmayacağız.

? EBRU BARAN İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber