'İlaç yolsuzluğu' operasyonu kapsamında 11 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2011 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, ilaç yolsuzluğu yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 31 kişiden 11'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, yaptığı açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü ile İskenderun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği ekiplerince Antakya, İskenderun ve Belen ilçeleri ile İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan, sorgulanmaları sonrasında dün İskenderun Adliyesine sevk edilen ve mahkemeye çıkartılan 31 zanlıdan 11'inin tutuklandığını ifade etti.

Ercan, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üye olmak, ilaç yolsuzluğu yaparak kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, haksız menfaat temin etmek ve sahtecilik'' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen diğer zanlıların ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını bildirdi.

Ercan, soruşturmanın devam ettiğini, İl Emniyet Müdürlüğü, Hatay ve İskenderun KOM Müdürlükleri tarafından çalışmaların yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

21 Ocak'ta başlatılan ''ilaç yolsuzluğu'' operasyonu kapsamında, 5'i doktor, 1'i eczacı, 1'i memur diğerlerinin ise eczane çalışanı olduğu belirtilen zanlılar, devleti yaklaşık 2,5 milyon lira tutarında zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınmışlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber