SBS lideri, kanserle mücadele ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2011 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da geçen yıl 7. sınıflar için yapılan SBS'de sadece bir yanlışla 495 puan alarak büyük bir başarı gösteren Mehmet Selim Özcan, yakalandığı kemik kanseri nedeniyle çok sevdiği okuluna bir yıl ara vermek zorunda kaldı. Özcan, derslerinde olduğu gibi kanserle mücadelesinde de örnek oluyor.

Mehmet Selim Özcan'a (15) geçen yıl 7. sınıflar için yapılan SBS sınavından beş gün önce bacaklarındaki ağrı nedeniyle gittiği hastanede kemik kanseri teşhisi konuldu.

Sınava girdikten hemen sonra Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan Özcan'a, belirli aralıklarla gittiği hastanede kemoterapi uygulanmaya başlandı.

Çok sevdiği okuluna hastalığının tedavisi nedeniyle bir yıl ara vermek zorunda kalan Özcan, girdiği SBS sınavından hasta yatağındayken sadece bir yanlışla 495 puan aldığını öğrendi.

Büyük başarı gösteren Özcan, okula gidemese de hastane okulundaki öğretmeni ve ailesinin desteğiyle arkadaşlarından geri kalmamak için sürekli çalışıyor.

Kanser tedavisi gören ve hastalığı yendikten sonra girdiği üniversite sınavında hukuk fakültesini kazanan bir öğrenciyle yaptığı görüşmeden çok etkilenen Özcan, hastalığı yenmek için büyük bir mücadele vermeye başladı.

Başta hastalığı kabul ederek vücudundaki hastalığı büyük bir moral ve motivasyonla kontrol altına alan Özcan, artık tedavininde son safhalarına geldi.

Öğrencilerin karne aldığı gün hastane odasında kemoterapi tedavisi gören Özcan, derslerinde olduğu gibi kanser tedavisinde de çevresine örnek oluyor.

-"SİZ HASTALIKTAN DEĞİL, HASTALIK SİZDEN KORKSUN"-

Mehmet Selim Özcan, tedavi sürecinde gösterdiği olumlu yaklaşımın diğer hastalara da örnek olması için konuştuğunu belirtti.

Öncelikle hastalığı kabullenmenin oldukça önemli olduğunu ifade eden Özcan, "Bugüne kadar okulumda hep başarılı oldum. Bu başarımı da azmime bağlıyorum. SBS sınavından önce hasta olduğumu öğrenmeme rağmen bu durum beni hiç etkilemedi. Hiç korkmadım. Sınavıma hiçbir şey olmamış gibi girdim. Sonrasında çok iyi puan aldım. Bunu hasta yatağımda öğrenmiş olsam dahi..." dedi.

Hastalıktaki tedaviye olumlu yanıt vermek için öncelikle moral ve motivasyonun çok iyi olması gerektiğini anlatan Özcan, şunları kaydetti:

"Doktorlar ve ailem bana hastalıkla ilgili her şeyi açıkladı. Bende hastalığı yeneceğime inandığımı bildirdim. Sonrası içinde elimden geleni yaptım. Herkes destek oldu. Şimdi tedavimin son dönemlerindeyim. Bence tedavi gören kişi hastalıktan değil, hastalık tedavi gören kişiden korkmalı. Bende hep bunun için çabaladım. Çabalıyorum. Okulumu özledim. Ama derslerime hastalığımı yenip daha sıkı sarılacağım. İlerde de çok iyi bir hukukçu olmayı düşünüyorum"

-TEDAVİDE SONA YAKLAŞILDI-

Özcan'ın doktoru Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yavuz Köksal, kemik tümörü teşhisi konulan hastalarına ilaç ve kemoterapi tedavisi uygulandığını söyledi.

Tedavide oldukça başarılı sonuçlar aldıklarını dile getiren Köksal, "Mehmet Selim, derslerinde olduğu gibi kanserle mücadelede de oldukça başarı gösterdi. Tedaviye hemen yanıt verdi. Çocukluk yaşlarda görülebilen bu hastalık ilerlediğinde ya da tedavi ettirilmediğinde ölümle sonuçlanabilir. Hastalık kontrol altında. Tedavide az bir süreç kaldı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber