Gül'e yüzde 67'lik destek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Şubat 2011 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün 'görev yapış tarzının' sorulduğu ankete katılanların yüzde 67'si 'onaylıyorum' yanıtını verdi

Metropol Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin yaptığı araştırmada, halkın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bakışı sorgulandı. Araştırmaya katılanlardan, Cumhurbaşkanı Gül'e 1'den 10'a kadar not vermeleri istendi. Bir önceki yıla göre notunda 0.2 oranında artış olan Gül'e halkın verdiği karne notu 6.5 oldu. Ankete katılanların yüzde 67.6'sı Gül'ün kararlarını ve açıklamalarını onayladıklarını ifade ettiler. Yüzde 29.2'lik dilim bu soruya olumsuz yanıt verirken, yüzde 3.2 ise "fikrim yok" yanıtını verdi. "Türkiye'nin Siyasal Durumu" başlıklı araştırma ile liderlerin imajı ve kurumlara güveni araştırdı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilişkin değerlendirmelere yer verilen araştırmada şu sonuçlar öne çıktı:

'KARARLARI ONAYLIYOR MUSUNUZ?': "Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını; yani aldığı kararları ve açıklamalarını onaylıyor musunuz?" sorusuna verilen yanıtlara göre, Gül'ü onaylayanların oranı yüzde 67.6, onaylamayanların oranı yüzde 29.2 oldu. Yüzde 3.2 ise "fikrim yok" yanıtını verdi.

EN BÜYÜK DESTEK ÇİFTÇİDEN: Araştırma toplumun değişik kesiminden insanlar üzerinden yapıldı. Demografik özelliklere göre dağılım yapıldığında ise Cumhurbaşkanı Gül'ün en büyük destekçilerinin çiftçiler olduğu görüldü. Gül, çiftçilerden yüzde 82.8 oranında onay aldı. En az destek ise yüzde 55.7 ile işsizlerden geldi. Okuryazar olmayanların yüzde 81'inin Gül'e destek verirken üniversite mezunlarının destek oranı yüzde 56.4'te kaldı.

DÜRÜST VE GÜVENİLİR: Araştırma sonuçlarına göre, halkın büyük çoğunluğu Cumhurbaşkanı Gül'ü "dürüst ve güvenilir" buluyor. Deneklerin yüzde 72.2'si Gül'ü dürüst ve güvenilir bulduklarını söylerken, yüzde 25.6'lık bir dilim ise bu soruya olumsuz yanıt verdi. Ankete katılanların yüzde 2.2'si ise soruya yanıt vermedi. AK Parti seçmenlerinin tamamına yakını Gül'ü dürüst bulurken, CHP seçmeni de "dürüstlük" sorusunda Gül'e önemli bir destek verdi. AK Partililerin yüzde 94'ü, CHP seçmeninin ise yüzde 43'ü Gül'ü dürüst ve güvenilir bulduklarını belirtti. Çiftçiler "dürüstlük" konusunda da Cumhurbaşkanının arkasında durdu. Çiftçilerin yüzde 89'u Gül'ü güvenilir bulurken, en düşük oran yüzde 50 ile büyük ölçekli işletmecilerden geldi. Eğitim durumu ve aylık gelir bazında yapılan değerlendirmelerde de bir önceki soruya benzer yanıtlar alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber