TOKİ, peşinatı 4 bin TL yaptı vadeyi 15 yıla yaydı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Şubat 2011 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TOKİ, ocak ayındaki ilk kampanyasından sonra şubatın ilk günüyle birlikte ikinci kampanyasını açıkladı. 5 bin 834 konutluk kampanyadan faydalanabilmek için başvuranların alt gelir grubunda yer aldıklarını belgelemeleri gerekiyor

EMLAK - TEBERNÜŞ KİREÇCİ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılın ikinci büyük konut satışı kampanyası için düğmeye bastı. Ocak ayında yılın ilk satış kampanyasında piyasaya 6 bin 758 konut arz eden ve bunun üçte birini 10 günde satan TOKİ, 2+1'den oluşan 5 bin 834 konutluk ikinci dilimi de yola çıkardı. Konutları kura yöntemiyle satmayı planlayan TOKİ'de 4 bin TL'den başlayan peşinat ve 15 yıla kadar uzanan vadeli satış imkânı bulunuyor.

Bu sefer şartlar değişti

Aylık taksitleri 225 TL'den başlayan konutların 20 ilde satışa çıkarıldığını belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ilk kampanyada çekilişsiz ve kurasız konut satışı yaparken bu kez bazı şartların olduğunu dile getirdi. Bayraktar, ucuz konut dilimindeki satışlardan faydalanabilmek için başvuranların alt gelir grubunda yer aldıklarını belgelemeleri gerektiğini söyledi.

Konutlardan satın almak isteyenlerin 17 Şubat-4 Mart tarihleri arasında, illerde valiliklere, ilçelerde ise kaymakamlıklara başvurabileceğini dile getiren Bayraktar, noter huzurunda yapılacak çekilişlerden sonra satışların başlayacağını ifade etti.

20 şehirlik kampanya

TOKİ'nin yılın ikinci kampanyası olarak açıkladığı 5 bin 834 konutluk kampanyası, ilk kampanyanın, yani 6 bin 758 konutluk organizasyonun bir devamı olarak nitelendiriliyor. Çekilişsiz ve kurasız satış usulünün izleneceği ve taksitlerin, teslimlerden sonra başlayacağı yeni kampanyaya göre hangi şehirde kaç konut yer aldığının anatomisi ise şöyle:

10 günde 2.312 konut satmıştı

Bu arada, TOKİ'nin 2011 yılındaki ilk kampanyası, 10 Ocak'ta başlatılmıştı. 31 Mart'a kadar sürdürüleceği bildirilen kampanyanın ilk 10 günü ise, açıklamaya göre, talep, beklentinin de üzerinde olmuştu. Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında yer aldığı 45 il ve 101 projede yer alan 6 bin 758 konutun 3'te biri, yani 2 bin 312 tanesi 10 günde satılmıştı. Bu, her gün yaklaşık 231 konut satılması anlamına geliyor.

Bu arada, 10 günlük süreçte Osmaniye, Bayburt, Bartın ve Kocaeli'ndeki konutların tümü satılırken, Niğde'de bir, Amasya'da üç ve Diyarbakır'da sadece dört konut kalmıştı.

Bu ilk kampanyada satışa çıkarılan konutlar için çekilişsiz kurasız ve başvuru önceliği esas alınmıştı. Kampanyada 6 bin liradan başlayan peşinat ve 20 yıla kadar vade seçenekleri sunulmuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber