Hastane koridorlarında tedavi edileceği günü bekliyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2011 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen zihinsel ve bedensel engelli Sevda Sönmez'in (26) tedavisi, randevusu olmadığı gerekçesiyle 4 Mayıs tarihine ertelendi. Maddi imkânlarının yetersiz olması sebebiyle memleketine geri dönemeyen talihsiz kız 'Belki bir çare bulunur' umuduyla 4 gündür hastanenin koridorlarında yatıp kalkıyor.

Doğuştan prader-willi sendromu hastalığı bulunan Sevda Sönmez, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kendi imkânlarıyla İstanbul'a gelen Sevda Sönmez ve annesi Münevver Sönmez Çapa'daki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldi. Burada birçok bölüme girip, çıkan Sönmez en son Nöroloji Bölümü'nde muayene edildi. Doktorlar Sönmez'e biyopsi yapılması için yaklaşık 3 ay sonrasına (4 Mayıs 2011) gün verdi. Binbir güçlükle Diyarbakır'dan İstanbul'a gelen Sönmez ailesi, 3 ay sonrasına verilen randevuyu görünce adeta şoke oldu. Maddi imkânsızlıklar sebebiyle memleketlerine geri dönemeyen Sevda Sönmez ve annesi Münevver Sönmez, 'Belki bir çare bulunur' umuduyla 4 gündür Nöroloji ve Nöroşiruji Kliniği'nin koridorlarında bankların üzerinde yatıp kalkıyor. Bankların üzerine serdikleri battaniyelerle geceyi geçiren iki kadın 'Allah'tan umut kesilmez' düşüncesiyle kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Kızına konulan teşhisin ne olduğunu bilmediğini belirten anne Münevver Sönmez, "Bundan 3 ay önce kızımı Diyarbakır'da Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatırdım. Diyarbakır'dan buraya sevk edildik. Doktorlar bizi Nöroloji Bölümü'ne yolladı. Nöroloji Bölümü'ndeki doktorlar bize 4 Mayıs'ta gelin dediler. 4 gündür koridorlarda yatıyoruz. Rezillik çekiyoruz. Keşke bize hiç giriş yapmasalardı. Girişimizi yaptılar. Ondan sonra da kıza bakmıyorlar. Yani kızım yürüyen hasta da değil ki sürekli yatıyor. Ne yapacağımızı bilemiyorum." ifadelerini kullandı.

Güç bela İstanbul'a gelebildiklerini dile getiren Sevda Sönmez, "Buraya gelmişken, mutlaka bir şeyler yapmak lazım. Geri dönersek babam bir şey yapmaz. Beni bir daha buraya göndermez." diyerek çaresizliğini ortaya koyuyor.

Genç kızın hastane koridorlarında bankların üzerinde sabahlamasına vatandaşlar da tepki gösterdi. Koridorların pislik içerisinde olduğunu belirten diğer hasta yakınları, Sönmez'in randevusunun olmaması nedeniyle hastaneye giremediğini ve başka bir sorunlarının bulunmadığını söyledi.

Hastayı ve ailesini yaklaşık 11 yıldır tanıdığını ve ailenin zor durumda bulunduğunu dile getiren Ahmet Sarıtaş, "Allah bir dert vermiş. Dermanını arıyorlar. Hastalığın tedavisi ile ilgili bir tanı yok. Doktorların söylediğine göre Willi Sendromu isimli bir hastalık. Hasta Diyarbakır'dan buraya sevk edilmiş. Buradaki hastane yönetimi de hastaya 4 Mayıs tarihine gün vermiş. Bu ailenin kimsesi yok. Ya devlet var. Ya da kimse yok. Bizim ricamız bu hastanın tedavi olmasıdır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber