5 kişilik katiplik sınavına 704 başvuru/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Şubat 2011 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adliye önündeki çay bahçesinde sıranın kendilerine gelmesini bekleyen adaylar, yanlarında getirdikleri klavyeler ile son çalışmalarını yaptı.

ZONGULDAK Adliyesi'ne alınacak 5 zabıt katipliği kadrosu için açılan sınava 704 kişi başvuruda bulundu. Adaylar, uygulama sınavı öncesi adliye önünde son kez klavye çalışması yaptı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda 70 puan ve üzeri alan 704 katip adayı, sabahın erken saatlerinden itibaren Zonguldak Adliyesi önünde toplandı. Adliyenin yemekhane salonunda yapılan klavye sınavına adaylar 39'arlı gruplar halinde alındı. Adliye önündeki çay bahçesinde sıranın kendilerine gelmesini bekleyen adaylar, yanlarında getirdikleri klavyeler ile son çalışmalarını yaptı. Bazı adayların sınav heyecanına, yanlarında bulunan anne ve babaları da ortak oldu. Soğuk havaya rağmen sınav saatine kadar klavye üzerinde çalışan adaylardan 25 yaşındaki Hatice Birkanım, heyecanını yenebilirse iddialı olduğunu söyledi. Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksek Okulu Proje Yönetimi Bölümü mezunu 24 yaşındaki Merve Onur ise 5 kişinin arasına girebilmek için çalışacağını belirterek, "İnşallah başarılı olacağım. Devlet kapısı ne de olsa" dedi.

Gruplar halinde sınava alınan adaylar, 3 dakika içinde en az 90 kelime yazabilmek için ter döktü. Uygulama sınavını geçenlerin, daha sonra sözlü ve yazılı sınava tabi tutulacağı, başarılı olanlar arasından KPSS puanı en yüksek 5 kişinin işe alınacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber