Sahil Güvenlikten, 'Boğazda Beş Yıldızlı Orduevi' açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Şubat 2011 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahil Güvenlik Komutanlığı, "Boğazda Beş Yıldızlı Orduevi" şeklindeki haberlere ilişkin, "Bahse konu haberde belirtildiği üzere bu tesis bir orduevi olmayıp personelin tatil ve denize girmesi gibi maksatlar için kesinlikle kullanılmamaktadır ve kullanılmayacaktır" açıklamasında bulundu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan "Sarıyer'de Boğazın kıyısına karakol ruhsatıyla beş yıldızlı tatil köyü ayarında orduevi inşa edildiği" şeklindeki haberlere ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Komutanlığın, Kıyı Sularda Güvenlik, Emniyet ve Arama Tim Komutanlığı (KEGAK) ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla, İstanbul Sarıyer'de komutanlığa tahsisli arazi üzerine 2 katlı, önünde 100 metre uzunluğunda rıhtım bulunan tesisin projelerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 21 Mart 2008 tarihinde onaylanarak inşaat ruhsatının alındığı belirtildi. İhale işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından 08 Nisan 2009 tarihinde yer teslimi yapılarak inşaata başlandığı ve 17 Eylül 2010 tarihinde inşaat tamamlanarak geçici kabul işlemleri gerçekleştirildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu haberde belirtildiği üzere bu tesis bir orduevi olmayıp personelin tatil ve denize girmesi gibi maksatlar için kesinlikle kullanılmamaktadır ve kullanılmayacaktır.

Odalar bölgeye görevli gelen sivil memur, uzman erbaş, astsubay ve subayların görevleri süresince kullanımı için planlanmış olup, bu şekilde kullanılmaktadır. Haberde belirtildiği üzere özel eğitim merkezi ve orduevi maksatlı bir hizmet verilmeyecektir. Yemek mahalli şu anda görevli bot personeli, Satın Alma ve Muayene Komisyonu personeli ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı personeli olan uzman erbaş, sivil memur, astsubay ve subaylara hizmet vermektedir.

Tesisin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer almasından dolayı mimari tasarım sürecinde cephe düzeni estetik acıdan özenle hazırlanarak, inşaat ruhsatı bu şekilde alınmıştır.

Tefrişinde kullanılan malzemelerin kurum aidiyetini belirtici, denizci unsurları sergileyen özellikte seçilmesine dikkat edilmiştir. Bu malzemeler bu gün piyasada normal olarak bulunabilen ürünler olup, ekstra özellik arz etmemektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber