Ayrım olmaksızın tüm lise mezunları, polis olabilecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Şubat 2011 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Teklife göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) adı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) olacak. Tüm lise ve dengi okul mezunları, polis meslek yüksekokulları ile akademilerine girebilecek.

Elektronik ortamda sınav

- Sınavlar, basılı veya elektronik ortamda ve adaylara soruların aynı anda sorulduğu eş zamanlı olarak yapılabilecek. Sınavlar ayrıca alan ve zorluk düzeyine göre tasnif edilerek güvenli biçimde saklanan bir soru havuzundan, her bir adaya aynı ya da farklı zamanlarda sorulmasına izin verecek şekilde, elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek.

- Sınavların yapıldığı binalarda sınav öncesinde ve sınav sırasında ?sinyal karıştırıcı? ve benzeri cihazlar kullanılabilecek.

- Gizli olan bilgileri, hukuka aykırı olarak elde eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Bu bilgileri ifşa eden kişilere, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve 5 bin TL'ye kadar adli para cezası verilecek. Sınavlarda, cihaz kullanarak kopya çeken veya aracılık edenler, dört yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber