Van'da, çocuklar polis desteğiyle yeni hayata başlıyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2011 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da sokakta çalışırken çeşitli suçlara karışan çocuklar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İş-Kur tarafından açılan meslek kurslarıyla yeni bir hayata adım atıyor. Endüstri Meslek Lisesi Tesisat Teknolojileri Bölümünde verilen kurslara katılan çocuklar, 6 ay boyunca doğalgaz tesisatçılığı eğitimini aldıktan sonra çeşitli kurumlarda ve özel şirketlerde istihdam edilecek.

VAN - AA - Van'da sokakta çalışırken çeşitli suçlara karışan çocuklar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İş-Kur tarafından açılan meslek kurslarıyla yeni bir hayata adım atıyor.

Van'da sokakta çalıştıkları sırada bazı suçlara karıştıkları iddiasıyla Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesinde misafir edilen, yaşları 14-18 arasında değişen 17 çocuk, polis memuru Yakup Antlı tarafından hazırlanan Emniyet Genel Müdürlüğü ile İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında "Doğalgaz Tesisatçılığı" kursuna başladı.

Endüstri Meslek Lisesi Tesisat Teknolojileri Bölümünde verilen kurslara katılan çocuklar, 6 ay boyunca doğalgaz tesisatçılığı eğitimini aldıktan sonra çeşitli kurumlarda ve özel şirketlerde istihdam edilecek.

Daha önce sokakta satıcılık yapan Fatih K, okula gitmediği ve bir mesleği olmadığı için büyük sıkıntı yaşadığını, bu nedenle sokakta satıcılık yaptığını belirterek, polislerin daveti üzerine bu kursa başladığını söyledi.

Kurs sayesinde, yeni bir meslek öğrenmeye çalıştığını anlatan Fatih K, "Çok mutluyum. Kurs sonunda, güzel bir mesleğim olacak. Ailem de bu konuda büyük destek veriyor" dedi.

İlköğretimi bitirdikten sonra okula devam etmediğini belirten kursiyer Serkan Ş. ise bir mesleği olmadığı için geleceğe dair umutlarını yitirdiği sırada kursa başladığını, artık geleceğe daha umutlu baktığını bildirdi.

Üç ay öncesine kadar sokaklarda hurda toplayarak ailesinin geçimini sağlayan Kasım T. de bu kurs sonunda doğalgaz tesisatçısı olarak yeni bir hayata adım atacağını, sokaklardan kurtulmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber