ÖSYM, ölü tercihleri de önleyebilir, önlemiyor

ÖSYM'nin, şuan çalışmakta olan programcılardan hiçbir yarar sağlayamayacağı, yönetimce de anlaşılmıştır. Bu nedenle, yüksek ücretle çalıştırmak üzere sözleşmeli bilişim personeli alınmaktadır. KPSS tercih işlemlerinde yaşanan sıkınıtların bir kısmını "Beceriksizlik" dosyasında ele almıştık. Bugün önemli ancak basit programlama ile önlenebilecek ölü tercih hususunu da ÖSYM'nin dikkatine sunuyoruz. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2011 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, internet üzerinden başvuru almaktadır.

Başvurular alınırken hiçbir kontrol yapılmamaktadır. Oysaki yazılacak bir modül ile, aslında adayın yazmasının mümkün olmadığı tercihlerin, tercih listesine eklenmesinin önüne geçilebilir.

Örneğin aday önlisans makine bölümü mezunu olsun. Ancak şoför kadrosu için "Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık), Otobüs Kaptanlığı" bölümü mezunu olma şartı aranan bir kadroyu tercih etmek istesin. Normalde adayın mezun olduğu bölüm ile istenen bölüm farklıdır ve ÖSYM bu tercihi, sonuç modülünü çalıştırırken direkt eleyecektir. Oysaki, aday tercihlerini ÖSYM'ye bildirirken, bu durum adaya bildirilebilir ve adayın yanlış tercih yapmasının önüne geçilebilir. Bu oldukça basit bir programlamadır.

Bu husus, ÖSYM kayıtlarında yer alan KPDS sonuçları için de uygulanabilir.

7 Şubat'ta yayımladığımız dosyaya ilave olarak bu hususu da ÖSYM'nin dikkatine sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber