THK uçuş okulu, ilk uçuşunu yaptı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Şubat 2011 20:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türk Hava Kurumu İstanbul Eğitim Uçuş Okulu'nun eğitim çalışmalarına başlaması nedeniyle Çorlu Hava Limanı'nda tören düzenlendi. Törende konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye'nin havacılık sektöründe çok önemli bir ülke olduğunu ve bu konuda da çok büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.

THK İstanbul Eğitim Uçuş Okulu'nun eğitim çalışmalarına başlaması nedeniyle Çorlu Hava Limanı'nda tören düzenlendi. Törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan,Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım ile Türk Hava Kurumu Trakya bölgesindeki şube başkanları katıldı.

Törende konuşan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, kurumun İstanbul Eğitim Uçuşu Okulu olarak ilk uçuşunun gerçekleştirmenin mutluğunu yaşadıklarını, eğitimlerin sonunda Türkiye'nin havacılık sektöründe ihtiyacı olan pilotların yetişeceğini söyledi. Yıldırım, Türkiye'nin otomobil üretmeden uçak ve motor üreterek ihraç ettiğini hatırlatarak, "Ülkemiz 1952 yılına kadar bunları yaptı. Bunda da Türk Hava Kurumu başrol oynadı. Ancak 1952'den sonra maalesef ülkemizdeki bazı gelişmeler nedeniyle bu sahadan çekildik. Fakat şimdi tekrar 2000'li yıllara gelince bunun değerlendirmesini yeniden yaptık. "dedi.

Türkiye'nin havacılık sanayinde çok önemli bir ülke olduğunu ve bu alanda büyük yatırımlar yapıldığının altını çizen THK Başkanı Osman Yıldırım şöyle konuştu:

"Öncelikle bizim kurum olarak hedefimiz, açtığımız kurslarımızla, eğitim merkezlerimizle, kuracağımız üniversite ve yüksek okullarımızla Türkiye'nin bir havacılık eğitim merkezi olmasdır. Ülkemizde bir uçak bakım merkezi olmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin envanterinde çok çeşitli ve çok sayıda uçak var. Bu uçaklarında bir kısmının bakımı ülkemizde yapılamıyor. Bu nedenle fazla miktarda paramız dışarıya gidiyor. Tabi serbest piyasa ekonomisinde bunların olması da doğaldır. Ancak bu pazarda sektörde ülkemizin daha fazla rol almasını istiyoruz. Bunun içinde öncelikle ülkemizdeki uçakların bir kısmının daha bakım kabiliyetinin kazanılmasını istiyoruz."

"UÇAK ÜRETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Bir başka hedefimizde kurumun okullarında teknik mühendisleri yetiştirmek ve havacılık sektörüne daha iyi hizmet etmek olduğunu anlatan Başkan Yıldırım, "Diğer önemli projelerimizden birisi de ülkemizdeki sanayi kuruluşları ile birlikte uçak üretmektir. Biz eğitim okullarını ön plana alarak projemizi hızlandırdık. Neden biz ülkemizde kendi ürettiğimiz araçlar ile önümüzdeki 10-15 yıl sonra uzaya gitmeyelim. Bunlara gelene kadar da ülkemizdeki uçakları uçuracak personeli yetiştirelim. Bunu yetiştirmek için de İstanbul'da teorik eğitimlerini yapacağımız, Çorlu'da da uçuş eğitimlerini yapacağımız bir yüksek okulumuzu bugün açmış bulunuyoruz. Bu açmış olduğumuz okulda Türkiye'nin havacılık sektöründe ihtiyacı olan pilotları yetiştireceğiz. İşsizliğin yoğun olduğu bu dönemlerde ülkemizde uçan her uçakta ben Türk gençlerinin uçmasını istiyorum."dedi.

Ardından protokol üyeleri ve gazeteciler Çesna tipi eğitim uçağı ile ilk uçuşunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber