Bakan Ergün: İşsizlik rakamları 2011'de yüzde 10'lara çekilecek/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Şubat 2011 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Bu rakam birinci çeyrekte yani, önümüzdeki ayın sonlarında net olarak karşımıza çıkacak. Bugün itibariyle, yüzde 8'ler civarında bir rakam olacağını söyleyebiliriz'

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen ' Yeni Türk Ticaret Kanunu: Sorumluluklarınızı Biliyor musunuz? ' konulu seminere katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, verilen arada gazetecilerin işsizlik ve büyüme rakamlarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

' TÜRKİYE İŞSİZLİK RAKAMLARINI 2011 YILINDA, YÜZDE 10 'LAR SEVİYESİNE ÇEKEBİLECEK DURUMDADIR '

Bakan Ergün, işsizlik rakamlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 2.1 düşerek yüzde 11 seviyesine gelmesiyle ilgili soruya, 'İşsizlik rakamlarının son dönemde, tahminlerden daha hızlı bir şekilde düşmüş olması son derece sevindiricidir. Bu da Türkiye'deki özel sektör dinamizimini bize göstermektedir. Özel sektörün üretim ve ihracatta göstermiş olduğu performans işsizlik rakamları üzerinde son derece olumlu etkiler meydana getiriyor. Bugün itibariyle işsizlik rakamlarının yüzde 11 gibi seviyelerde olması son derece sevindirici. Orta vadeli programda 2010 yılının tamamı için, 12.2 hedeflenmektedir. Bugün itibariyle bu hedefin altında bir rakam çıkacağını söyleyebiliriz işsizlikte. Dolayısıyla Türkiye öngörülenden daha hızlı bir şekilde ekonomisini iyileştirmekte. Bu trendin bu şekilde devam etmesi halinde Türkiye işsizlik rakamlarını 2011 yılında, yüzde 10 'lar seviyesine çekebilecek, belki bunların da altına çekebilecek bir performansı gösterme imkanına sahiptir ' cevabını verdi.

' YÜZDE 8'LER CİVARINDA BİR RAKAM OLACAĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ '

Aynı düşüşün büyüme rakamlarında da olup olamayacağı sorusuna Bakan Ergün, ' Kuşkusuz 2010 yılında revize edilmiş bir büyüme rakamı var yüzde 6.8 gibi tahmin edilen. Ortaya çıkan sanayi üretmi rakamları, istihdam rakamları ve işsizlik rakamlarındaki düşüşler bize gösteriyor ki, Türkiye ekonomisi 2010 yılının tamamında, yüzde 8'e yakın bir rakamda büyüyecektir. Zaten üç çeyreğin ortalaması yüzde 8.9 olmuştur. Yüzde 6.8'lik revize edilmiş hedefin de, üzerinde bir büyüme rakamını yakalayabileceğimizi şimdiden, görüyoruz. Bu rakam birinci çeyrekte yani, önümüzdeki ayın sonlarında net olarak karşımıza çıkacak. Bugün itibariyle, yüzde 8'ler civarında bir rakam olacağını söyleyebiliriz' diye yanıt verdi.

Pınar ÇITAK KOYGUN - Özgür ARSLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber