İtfaiye eri alımında torpil iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Şubat 2011 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GİRESUN'un Espiye ilçesinde belediyeye alınacak itfaiye erlerinin daha önceden belirlendiğini iddia edildi. Evrakları eksik olduğu gerekçesiyle sınava alınmayanlar, belediye hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Espiye Belediye Başkanlığı'na alınacak 8 itfaiye eri için 125 başvuru yapıldı. 2010 KPSS sınavını kazanan ve 53 puan üzeri alan lisans ve önlisans mezunlarının başvurduğu sınav geçen Cumartesi günü sözlü olarak yapıldı. Sınava Samsun, Ordu, Trabzon ve Giresun başta olmak üzere birçok çevre ilden başvuru yapılırken, Espiye'den başvuran Hatice Zaim, sınav günü bazı arkadaşları ile birlikte isimlerini ?sınava katılacak olanlar' listesinde göremeyince şoke olduklarını söyledi. Hatice Zaim, 125 başvurudan 101'inin evrakları eksik olduğu gerekçesiyle sınava alınmadığını iddia ederek şunları söyledi: "Başvuru yaparken istenilen evrakları Yazı İşleri Müdürlüğü'ne teslim ettik. Onlar da evrakları kontrol ederek alındı belgesi verdi. Cumartesi günü belediyeye geldiğimizde sınava giremeyeceğimizi öğrendik. 101 kişi evrak eksik diye sınava girmeden elenmiş. Olacak şey değil. Başvuru yaparken evraklarımız eksiksiz alındı diye bize söylendi. Ancak listeyi görünce şaşkına döndük. Bu isimler birileri tarafından belirlenmiş ve sınava d?hil edilmişler. Bunlardan biri de Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Akkaya'nın Espiye Çoruh EDAŞ'ta çalışan ve Cuma günü istifa eden oğlu Bilgin Akkaya. İtfaiyecilik Yüksekokulu'ndan mezun olan bir aday da tereddütsüz elendi. Belediye Başkanı Erol Karadere ise sınavdan önce izin aldı ve yerine vekil bıraktı. Bunların hepsinin sorgulanması gerekir."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Yetkililerle görüşmek istediklerini ancak polislerin Belediyede kimsenin olmadığını söylediğini dile getiren Zaim, "Sınav öncesinde Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunmak istedik ancak orada da savcı ile görüşemedik. Ancak sınav bitene kadar da belediyeden ayrılmadık. Daha sonra zaman geçirmeden arkadaşlarımızla birlikte sınavın iptali için savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

BAŞKAN: SIKINTIMIZ YOK

Espiye Belediye Başkanı AK Partili Erol Karadere ise iddialar ile ilgili olarak, "Bizim sıkıntımız yok. İlçe başkanının oğlu veya bir başkasının yakını başarılı olmuşsa işe almayın mı diyelim? Sınavımız kanunlara uygun yapılmıştır. Zaten bazı arkadaşlarımız savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar. Savcılık da soruşturur ve sonucu söyler" dedi.

8 KİŞİ KAZANDI

Öte yandan 125 kişiden 24'ünün katıldığı sınav sonucunda Ali Şükrü Güler, Bilgin Akkaya, Nurgül Küçükaydın, Engin Bahadır, Seda Bodur, Turgut Top, Onur Önal ve Murat Yanık belediyenin yeni itfaiye erleri oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber