Muş milli eğitim müdürlüğündeki olaylara ilişkin sitemize gönderilen açıklama

Haber Giriş : 31 Mart 2005 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29.03.2005 tarihinde Yalova Milletvekili Muharrem İNCE' nin Muş Milli Eğitim Müdürlüğündeki bazı gelişmelerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorularla ilgili açıklamalar.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki bazı gelişmeler hakkında;

Muharrem İNCE Soruyor ;
Soru 1. Bir süre Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini vekâleten de yapan ve halen İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Yavuz İÇYER, bu görevi esnasında, A tipi okulda müdürlük yapmanın koşullarını taşımadığı halde Merkez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okuluna müdür olarak atanmış mıdır?

Cevap 1. Yavuz İÇYER Muş İl Milli Eğitim Müdür Vekili iken bu görevi esnasında A Tipi Okul müdürlük yapmanın koşullarını tümüyle taşıdığı, valilik makam onayıyla Merkez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okuluna asaleten müdür olarak ataması yapılmıştır. Sayın Muharrem İNCE'nin İstemesi halinde bu atamayla ilgili tüm bilgi ve belgeler sunulacaktır.

Muharrem İNCE Soruyor ;
Soru 2. Yavuz İçyer' in İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vekâleten baktığı süre içinde Merkez Suvaran İlköğretim Okulu öğretmeni Sadettin Yıldırım' ın yönetmeliklerin öngördüğü duyurular yapılmadan Merkez İlyas Sami İlköğretim Okulu'na atamasının yapıldığı ve oradan da Eğitim Hizmetleri Merkez Müdür Yardımcılığına atandığı bilgisi doğru mudur?

Cevap 2. Sadettin YILDIRIM, DSP Hükümeti döneminde sırf bir siyasi partide aday adayı olduğundan dolayı Merkez Suvaran İlköğretim okuluna sürgün edilmişti. Daha sonra Bakanlık onayı ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına getirilmiştir. Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinde iken istek ve talebi olmadığı halde valilik makam onayıyla Merkez İlyas Sami İlköğretim Okuluna ataması yapılmıştır. İlyas Sami İlköğretim Okulu Eğitim-Öğretime yeni açıldığından ve iş yoğunluğunun fazla olmasından dolayı iş ve işlemlerin aksamaması için, yine Sadettin YILDIRIM' ın istek ve talebi olmaksızın iş yoğunluğu daha az olan Eğitim Hizmetleri Merkezi Müdür Yardımcılığına valilik makam onayıyla ataması yapılmıştır. Bu atamayla ilgili bilgi ve belgeler İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki ilgili bölümde mevcuttur. Sayın Muharrem İNCE 'nin İstemesi halinde bu atamayla ilgili tüm bilgi ve belgeler sunulacaktır.

Muharrem İNCE Soruyor ;
Soru 3. Bu atama işlemlerinin yapılması sürecinde bazı evraklarda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Arslan' ın isminin bulunduğu yerin, aynı zamanda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına vekâleten bakan Sadettin Yıldırım tarafından paraf edildiği gerçek midir? Bu iddia ile ilgili bir inceleme yapılmış mıdır?

Cevap 3. Sadettin YILDIRIM' ın ataması İlyas Sami İlköğretim okulundan Eğitim Hizmetleri Merkezi Müdür Yardımcılığına yapılırken, atamadan sorumlu olan Sadettin YILDIRIM nezaketen karşılıklı görev alanlarından sorumlu olan diğer Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat ARSLAN 'ın ilgili paraf bölümüne ismi açılmıştır. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat ARSLAN daire içinde bulunmadığından dolayı, zaten atamadan sorumlu olan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadettin YILDIRIM tarafından paraf edilmiştir. Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sadettin YILDIRIM ve Murat ARSLAN karşılıklı görev alanından sorumludurlar. Bu durum hem mevzuat açısından hem de Milli Eğitim Müdürlüğündeki görev dağılımı evrakında açıkca görülmektedir. Sayın Muharrem İNCE 'nin İstemesi halinde görev dağılımı ile ilgili bilgi ve belgeler sunulabilir.

Muharrem İNCE Soruyor ;
Soru 4. Muş ilinde 02 Temmuz 2004 tarihinde yapılan yönetici değerlendirme komisyon toplantısında "Eğitim Kurumlan Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"ne aykırı işlemlerin yapıldığı ve komisyonda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vekili sıfatıyla Sadettin Yıldırım'ın da bulunduğu iddiası doğru mudur?

Cevap 4. 02/07/2004 tarihinde yapılan yönetici değerlendirme toplantısında "Eğitim Kurumları Yöneticilerini Atama ve yer Değiştirme Yönetmeliği" ne aykırı işlemlerin yapıldığı iddiası doğru değildir. 02/07/2004 tarihinde değerlendirme komisyonu değil mülakat komisyonu toplanmıştır. Değerlendirme komisyon toplantısı Haziran 2004 tarihinde yapılmıştır. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadettin YILDIRIM atamalardan sorumlu olduğundan dolayı "Eğitim Kurumları Yöneticilerini Atama ve yer Değiştirme Yönetmeliği"nin 9 maddesinin "b" bendinin (değerlendirme), "d" bendinin (mülakat) bu maddelere göre her iki komisyonda da görev alması yönetmelik gereğidir. Sayın vekilimizin mevzuatı incelemeden böyle basit bir konuyu TBMM Genel kurulunda gündeme getirmesi esef vericidir. Sayın vekilimizin Mevzuatın ilgili maddesine bakmasını istiyoruz.

Muharrem İNCE Soruyor ;
Soru 5. 2004 Yılı öğretmen atamalarında bazı öğretmenlerin henüz daha adaylıkları kaldırılmadan ve bulundukları yerde iki yılını doldurmadan il ve ilçe merkezlerindeki okullara İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz İÇYER ve Müdür Yardımcısı Vekili Sadettin Yıldırım'ın emirleri İle atamaları yapılmış mıdır?

Cevap 5. 2004 Yılı öğretmen atamalarında bazı öğretmenlerin henüz daha adaylıkları kaldırılmadan ve bulundukları yerde iki yılını doldurmadan il ve ilçe merkezlerindeki okullara İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz İÇYER ve Müdür Yardımcısı Vekili Sadettin Yıldırım'ın emirleri ile atanmaları iddiası doğru değildir. Mevzuat gereği ve İLSİS Atama modülünde görev süresini doldurmayan öğretmenlerin, Müdürlük yetkisiyle yer değiştirmeleri imkânı yoktur. Ancak Valilik Makam onayıyla 5442 sayılı Kanunun 8/c bendine göre valilikçe bazı atamalar yapılmıştır. Valilik inisiyatifiyle yapılan bazı atamaların atama kararnamelerinde de "Atama Biçimi " : "Makam Onayı" diye yazılmıştır. İddia edilen öğretmen atamaları ile ilgili atama kararnameleri İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ilgili bölümde mevcuttur. Sayın Muharrem İNCE 'ye bu yanlış bilgileri veren, yöneticilik ve eğitimci kimliğini bir tarafa bırakarak sürekli kamu kurum, kuruluş ve çalışanlarını ihbar etmekle kendisini görevli ve yetkili kılan Muş Merkez Çöğürlü İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı İrfan ÖZTÜRK 'ünde 04/09/2001 tarih ve 15709 sayılı valilik makam onayıyla (5442 8/c) 2 yıllık süreyi tamamlamadan Merkez Tandoğan İlköğretim Okulundan Merkez Çöğürlü İlköğretim okuluna ataması yapılmıştır. Valilik makam onayıyla İrfan ÖZTÜRK 'ün ve diğer öğretmenlerin atama kararnameleri Sayın vekilimizin istemesi durumunda kendisine verilecektir. İhbarcı olan bu öğretmene uygulanan valilik inisiyatifi bir başka öğretmen için uygulanınca suç mu oluyor.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber