HSYK'da 6 kadın var, 2'si eş durumundan

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Şubat 2011 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HSYK'nın yüksek yargıya seçtiği 210 hâkimden yalnızca 6'sı kadın. 6 kadın hâkimden ikisinin eş bağlantıları dikkat çekici. Yargıtay ve Danıştay üyeliğine seçilen iki kadın yargıcın eşleri de ekimde HSYK yedek üyesi seçilmiş

Sibel HÜRTAŞ

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) perşembe günü yaptığı toplantıda jet hızıyla belirlediği 212 yeni Yargıtay ve Danıştay üyesinden yalnızca 6'sı kadın oldu.. Seçilen 6 kadın üyeden ikisinin eşinin HSYK üyesi olması ise dikkat çekti.

Yargıtay'a atanan Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Suna Türe'nin, HSYK Yedek Üyesi Hayrettin Türe'nin eşi olduğu ortaya çıktı. Asliye Ceza Hâkimi olan Hayrettin Türe, ekimdeki seçimde "A-dalet Bakanlığı'na ait olduğu" öne sürülen listeden yedek üye seçilmişti.

BAKANLIK LİSTESİNDEN

Danıştay'a seçilen Tetkik Hâkimi Nurdane Topuz'un da kurul üyelerinden İbrahim Topuz'un eşi olduğu öğrenildi. Daha önce Danıştay Savcısı olan İbrahim Topuz da yine "Bakanlığa ait olduğu" iddia edilen listeden yedek üyeliğe seçilmişti.

HSYK'nm Yargıtay ve Danıştay'a seçtiği üyeler arasında çok az kadın var. Topuz ve Türe'nin dışında Yargıtay Tetkik Hâkimi Sultan Namazcı ve Fikriye Şentürk ile Ankara hâkimi Saliha T. Canpolat Yargıtay'a üye seçildi. İdare Mahkemesi Hâkimi Edat Yücel Seyhan da Danıştay üyeliğine atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber