İstihdamın yeni gözdesi 'işaret dili tercümanlığı'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2011 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siyasi parti liderlerinin konuşmalarının tercümesinin yanı sıra hutbe ve birçok alanda işaret dili tercümanlarına ihtiyaç duyulması, bu kurslara olan ilgiyi artırdı. Son olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın hastanelere işaret dilini bilen personel alınacağını açıklaması sektörün iyice hareketlenmesini sağladı.

İşaret dili kursu veren eğitim merkezlerin sayılarının az olması buralarda yoğunluğa neden oldu. Tapu daireleri, karakollar, hastaneler ve bankalar gibi birçok alanda çalışabilen işaret dili tercümanlarının adliyelerde bilirkişi olarak da görev yapabilmeleri ilgiyi artırıyor.

Ankara'da işaret dili tercümanlığı kursu düzenleyen kurslardan Deneyim Akademi Eğitim Merkezi'nin Genel Müdürü Özlem Avşar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın açıklamasının ardından taleplerin çok arttığına vurgu yaptı. Türkiye'de 2,5 milyondan fazla işitme engellinin bulunduğuna dikkat çeken Avşar, bu vatandaşlara ulaşmak isteyen sektörlerin işaret dili bilen kişilere ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Avrupa Birliği uyum süreci kapsamında sosyal hizmetler il müdürlükleri ve hastanelerde işaret dili tercümanı istihdamının planladığını vurgulayan Avşar, özel hastanelerin de daha geniş bir kitleye hizmet verebilmek için işaret dili bilen kişilere öncelik tanıdığını ortaya koydu. Ankara'da farklı eğitim dallarında kurumsal eğitimler de verdiklerini söyleyen Avşar, son günlerde işaret dili eğitimlerine yoğun bir ilginin olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber