Havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2011 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimleri ile Mardin, Siirt, Batman, Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur, Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin güney kesimlerinde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güney kesimlerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege Kıyılarında, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Trakya ile yurdun doğu bölgelerinde, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ile İstanbul'un Anadolu yakası hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. Gece ve sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ile Ankara'nın doğu ilçeleri (Kalecik, Bala, Şereflikoçhisar, Elmadağ) hafif yağmurlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Kastamonu, Karabük çevreleri hafif yağmurlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile öğle saatlerinde Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğusu (Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari) ile Ardahan çevreleri hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Mardin, Siirt ve Batman çevreleri hafif yağmurlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cumartesi

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber