Okulda tatbikat komedisi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mart 2011 16:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
TATBİKAT BİTTİ, İTFAİYE GELDİ ANCAK OKULA GİREMEDİ

ŞANLIURFA'nın Karaköprü Beldesi'ndeki Fen Lisesi'nde 'Sivil Savunma Haftası' nedeniyle yangın ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta, dersliklerdeki 342 öğrenci çığlıklar atıp okul bahçesine çıkarıldı. İtfaiye ekibinin geciktiği tatbikatta, sivil savunma görevlileri bahçeye getirilen bir el arabasının içerisine dökülen benzini güçlükle yakıp, yangın tüpleriyle söndürdü. Söndürme sırasında çıkan duman ise öğrencileri etkiledi. Sağa sola kaçışan öğrencilerin bir çoğu nefes almakta zorlanarak öksürüğe boğuldu. İtfaiye aracı ise komediye dönüşen tatbikatın bitmesi ve öğrencilerin sınıflara gitmesinden sonra siren çalarak okula geldi. İtfaiye aracı okulun giriş kapısının dar olmasından dolayı uzun süre bahçeye güçlükle girebildi.

Karaköprü Beldesi'nde bulunan 16 derslikli Fen Lisesi'nde yangın ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Tatbikat için 45 personelden oluşan okul yönetimi, bütün hazırlıkları gözden geçirip Şanlıurfa Afet Acil Arama Kurtarma ekipleri ile Karaköprü Belde Belediyesi'nin itfaiye ekiplerine bilgi verdi. Sabah saat 10.00 sıralarında görevli öğretmenin sirenleri çalmasıyla başlayan tatbikatta, sınıflarda bulunan 342 öğrenci, ağızlarını mendillerle kapatıp çığlıklar atarak 2 dakikada okul bahçesine çıktı.

EL ARABASINDA ATEŞ YAKILDI

Okul bahçesinde devam eden yangın tatbikatında ise kısa süreli panik yaşandı. El arabası içerisinde temsili olarak yakılan ateş öğrencileri kahkahaya boğdu. El arabası içerisine benzin döken görevliler, rüzgarın azizliğine uğrayarak uzun süre çakmağı yakamadı. Güçlükle yakılan ateşi bu kez söndürmek için yangın tüplerini kullanan görevliler, bazı öğrencilerin dumandan etkilenmesine neden oldu. Dumanda adeta kaybolan ve çığlıklarla sağa sola kaçışan bazı öğrenciler, dumanın etkisiyle uzun süre öksürdü.

TATBİKAT BİTTİ, İTFAİYE GELDİ ANCAK OKULA GİREMEDİ

Temsili tahliye ve bahçedeki yangının söndürülmesinin ardından yangınla ilgili olarak bilgilendirilen öğrenciler yeniden sınıflarına girdi. Öğrencilerin sınıfa girmesiyle bahçe boşalırken, okul yönetiminin isteği olan itfaiye aracı ise tatbikatın bitmesinin ardından sirenler eşliğinde okula geldi. Ancak itfaiye aracı, okul giriş kapısının dar olması nedeniyle bahçeye giremedi. İtfaiye ekipleri, aracı okulun bahçesine sokmak için uzun süre uğraştı. Birkaç manevra yapan itfaiye aracı güçlükle okulun bahçesine girdiğinde tatbikatın sona erdiğini öğrenince geri döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber