Hacettepe Üniversitesi'nde taciz iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2011 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Ankara Şube üyesi bir grup, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki bir yöneticinin, çalışanları taciz ettiğini iddia ederek, bu kişinin görevden alınması için eylem yaptı.

Hastane yemekhanesinin önünde toplanan grup, ?Tacizci Yönetici İstemiyoruz? yazılı pankart açtı. Daha sonra talepleri doğrultusunda sloganlar atan ve ıslık çalan gruptakiler, buradan HÜ Rektörlüğüne yürüdü.

Gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan SES HÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Gülcan Paloğlu, Türkiye'de kadınların öldürüldüğünü, tacize uğradığını belirterek, ?Bu ayıbın kadınların değil, bu duruma sessiz kalanların ve mobbinge (psikolojik şiddet-taciz) uğrayan kadınları sürgün eden, mobbing uygulayanları ise görevi başında tutan Hacettepe Üniversitesi yönetiminin ayıbı olduğunu? söyledi.

?HÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı M. K. hakkında mobbing ve taciz iddiası bulunmasına rağmen, hala görevinin başında olduğunu ve mobbing uygulamaya devam ettiğini? ileri süren Paloğlu, HÜ yönetiminden bu durumun gereğini yerine getirerek yöneticiyi görevden almasını istedi.

Paloğlu, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde eylemlerini artırarak sürdüreceklerini bildirdi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber