Engelli gence karakolda dayak iddiasına soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2011 15:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, kaybolduktan sonra polis tarafından hastaneye götürülen engelli gencin, polis merkezinde dayak yediği konusunda basında çıkan iddiaları araştırmak üzere soruşturma açılacağını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Adana'nın merkez Seyhan ilçesi, Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evinden 27 Şubat günü öğleden sonra ayrılan ve bir daha dönmeyen daha sonra ise ailesi tarafından kolu kırık vaziyette Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde bulunan yüzde 90 zihinsel engelli Tamer Bayak (31) için Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez devreye girdi.

Kesmez, yaptığı açıklamada, zihinsel engelli gencin kaybolduktan sonra Şakirpaşa Polis Merkezi'ne polisler tarafından getirilerek darp edildiği iddiasının basına yansıdığını polis merkezine soruşturma açılacağını söyledi. Kesmez, ilk yaptığı incelemede engelli gencin Yeni Metal Sanayi Sitesi güvenlik görevlileri tarafından bulunup, polisi aradığını ve polislerin gelerek alıp polis merkezine getirildiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Engelli çocuğu ilk gören ve polise haber veren özel güvenlik elemanları polise haber verip teslim ederken, gencin kendilerinin yanına gelirken kolunu tutuğu ve üzerinin çamur olduğunu söylemiş. Daha sonra arkadaşlarımız engelli genci polis merkezine götürüp ambulansa arayarak hastaneye kadar götürmüş. Ancak biz konuyla ilgili soruşturma başlatacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber