Müfettiş raporlarına göre, Ziraat Bankası'nda yurtdışına gitmeden harcırah almaktan, maç biletini bankaya ödetmeye kadar birçok usulsüz işlem yapılmış

Haber Giriş : 04 Ağustos 2003 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müfettiş raporlarına göre, Ziraat Bankası'nda yurtdışına gitmeden harcırah almaktan, maç biletini bankaya ödetmeye kadar birçok usulsüz işlem yapılmış

AK Parti Hükümeti döneminde göreve başlayan Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu, geçmiş dönemde sümen altı edilen raporları bir bir ortaya çıkarmaya başladı. Ziraat Teftiş Kurulu'nda görevli Başmüfettiş Sabahi Yulukar'ın Ziraat Kart İşlemleri'ne ilişkin raporu, bürokratların devlet kesesinden saltanat sürdüklerini ortaya koydu.

Raporda, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi Sedat Rıfat Doyum, Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Aydemir, Yönetim Kurulu üyesi Ünal Yıldırım ile diğer bürokratlar Tamer Tüfekçi, Özdemir Ünsa ve Uğurhan Ünal'ın bankanın imkanlarını kullandığı vurgulandı. 2001 tarihli raporda, Ziraat Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Aydemir ve Yönetim Kurulu üyesi Sedat Rıfat Doyum'un yurtdışına çıkmadıkları halde günlüğü 700 dolardan toplam 3 bin 500 dolar harcırah aldıkları ortaya çıktı. Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Yıldırım'ın da yolda kalan arabasının çekici parasını bankaya ödettiği belirtildi. Beşiktaş Spor Kulübü'ne ait 11 yardım makbuzu ve Beşiktaş-Fenerbahçe maçına ait iki biletin de kuruma ödettirildiği anlaşıldı. Banka üst düzey yöneticilerinin eşleri ve çocukları için özel sağlık sigortası yaptırdıkları da raporda yer aldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Arseven'e ait benzin faturalarının ve yöneticilerin eşlerinin uçak biletlerinin kurum tarafından ödendiği belirtildi.
Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber