8 ilde toplam 1376 köy yolu ulaşıma kapandı/ Video

Haber Giriş : 09 Mart 2011 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN VE HAKKARİ'DE 300 KÖY 376 MEZRANIN YOLU KAPALI

VAN ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı sonucu 300 köy ve 376 mezranın yolu, kardan ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı Karla Mücadele ekipleri, kapanan yoları açma çalışmalarına başlarken, Hakkari kent merkezindeki karlar ise kamyonlara yüklenerek il dışına çıkaralıyor.Bölgede etkili olan kar yağışı yüzünden Van'da 169, Hakkari'de ise 131 köy yolu ile 376 mezranın yolu kardan ulaşıma kapandı. Dün yoğun kar yağışı yüzünden etkili bir çalışmanın yapılamadığı Van ve Hakkari'de bugün sabah saatlerinden itibaren karla mücadele çalışması yapıldı. Kapalı köy ve mezra yollarının 2 günlük bir çalışmanın ardından tamamen açılacağı belirtildi.

Hakkari merkezde ise yarım metreyi bulan kar, belediye ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınıyor. Ulaşımda aksamalara neden olan karın temizlenmesi için ekipler gece çalıştı. Şehir merkezi ve mahalle aralarında toplanan karlar kamyonlara yüklenerek kent dışına çıkarıldı. Hakkari BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, gece boyunca 13 iş makinasıyla etkili bir karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi.


Balıkesir'de 236 köy yolu kapandı

Balıkesir'de dün (8 Mart) geceden itibaren başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle 236 köy yolu ulaşıma kapandı. Fırtına sebebiyle 56 köye de elektrik verilemiyor. Ayrıca il merkeziyle sekiz ilçede ilk ve orta dereceli okullar bir gün, Bandırma'da ise iki gün tatil edildi.

Yurdun büyük bölümünde görülen kar yağışı Balıkesir'de de etkili oluyor. Dün gün boyunca aralıklarla yağan kar, gece saatlerinden itibaren şiddetini arttırdı. Gece boyunca aralıksız devam eden kar sebebiyle merkez ve ilçelere bağlı 236 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Valilik bünyesinde kurulan kriz merkezi, 24 saat teyakkuzda bekliyor.

Sabaha beyaz bir örtüyle uyanan Balıkesirliler, trafikte büyük zorluklar çekti. Özellikle yüksek kesimlerdeki tipi, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kar kalınlığı şehrin yüksek noktası Adnan Menderes Mahallesi'nde 30 santimetreyi bulurken merkezde 20 santimetreye ulaştı. Kriz merkezinden yapılan açıklamada, Balıkesir'i İzmir, Bursa ve Çanakkale'ye bağlayan ana yollarin trafiğe açık olduğu ancak akışın kontrollu devam ettiği bildirildi. Köy yollarının açılması için de İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri aralıksız çalışıyor.

Balıkesir Meydan Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar yağışı, bu geceden itibaren etkisini kaybedecek. Yarın akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların artacağını belirten Meteoroloji Uzmanı Muhammet Karakoyun, vatandaşların buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmasını istedi.


Yoğun kar yağışı Sakarya'da 287 köy yolunu ulaşıma kapadı

Sakarya'da, yoğun kar yağışı sebebiyle 287 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sakarya İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle Akyazı'da 40, Hendek'te 65, Erenler'de 5, Karapürçek'te 8, Geyve'de 51, Pamukova'da 30, Taraklı'da 22, Sapanca'da 10, Serdivan'da 5, Karasu'da 10, Kocaali'de 25, Adapazarı'nda 16 olmak üzere 287 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yağışın etkili olduğu bölgelerde, yolların açık tutulması için İl Özel İdaresi ekiplerinin 11 greyder, 8 kar kamyonu ve 8 servis aracıyla çalışma yaptığı bildirildi.


ÇANKIRI'DA 158 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Çankırı'da kar yağışı nedeniyle 158 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Birliği'nden yapılan açıklamada, Çankırı merkezde 18, Atkaracalar ilçesinde 4, Bayramören'de 18, Çerkeş'te 48, Eldivan'da 11, Ilgaz'da 12, Korgun'da 4, Kurşunlu'da 4, Orta'da 22, Şabanözü'de 3 ve Yapraklı ilçesinde 14 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi. Karla mücadele çalışmalarının 1 kar makinesi, 13 greyder, 2 dozer ve 6 kar kamyonuyla aralıksız devam ettiği kaydedildi.


ÇORUM'DA 184 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Çorum'da yoğun kar yağışı sonucu 184 köy yolu ulaşıma kapandı.

Hafta başından itibaren devam eden kar yağışı nedeniyle Çorum merkez ve ilçelere bağlı toplam 184 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne ait iş makineleri kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürürken, Çorum-Samsun, Ankara-Çorum karayollarında da Karayolları ekipleri tuzlama ve kar kürüme çalışması yapıyor. Karayolları ve bölge trafik ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar sonrasında ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Bu arada İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, olumsuz hava koşulları nedeniyle Sungurlu ilçesinde 1, Oğuzlar ilçesinde ise 2 gün eğitime ara verildiğini açıkladı. Girgin, Çorum genelinde okulların tatil edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Pazartesi ve salı günü en düşük eksi 4 derece olarak kaydedilen hava sıcaklığının cumartesi gününe kadar aynı seviyede seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığının cumartesi günü 5 derece daha düşerek, eksi 9 derece olması bekleniyor.


DÜZCE'DE 111 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Sabaha karşı başlayan kar yağışı, Düzce'yi beyaza bürüdü. Vatandaşlar ve öğrenciler sabah evlerinden çıktıklarında kar sürpriziyle karşılaştılar. Vatandaşlar işlerine öğrenciler ise okullarına gitmek için zor anlar yaşadı. Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde 111 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.


BURSA'DA 100'E YAKIN KÖY YOLU KAPALI

Bursa'da kar yağışı sebebiyle 100'e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa'da etkili olan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. İl Özel İdaresi ekipleri dün 40 köy yolunu ulaşıma açarken, bugün de 100'e yakın köy yolunu tekrar ulaşıma açmak için çalışıyor. Yetkililer, 13 greyder ve 4 kar bıçaklama ekibi ile çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Yaklaşık 35 personelin karla mücadele çalışmalarında görev aldığını kaydeden yetkililer, ilçelerdeki 8 şantiyede her türlü hazırlığın tamamlandığını söyledi. Ağırlıklı olarak dağ ilçeleri olmak üzere çok sayıda noktada mücadelenin sürdüğünü

bildiren yetkililer, 8 tam donanımlı pikabın da hazır olduğunu ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili olması beklenen kar yağışına rağmen ulaşımın kesintisiz sağlanması için 21 iş makinesi ve 114 personelle 24 saat boyunca görev yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, etkili olması beklenen kar yağışı öncesinde özellikle Teleferik, Kaplıkaya, İvazpaşa ve Uludağ Yolu gibi kentin yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmalarını başlattı. Sadece ana cadde ve güzergah üzerindeki ana yollar değil,

hastane ve otopark giriş-çıkışları da gerekli olduğu hallerde belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Özellikle gece hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesi sebebiyle buzlanma ihtimali düşünülerek karla mücadele çalışmaları 24 saat kesintisiz olarak 3 vardiya halinde yürütülüyor. Toplam 114 personelin görev aldığı çalışmalarda bir vardiyada 38 personel bulunurken, grayder, loder, kepçe, kamyon ve ünimoglardan oluşan toplam 21 adet iş makinesi de karla mücadele çalışmalarında kullanılıyor.

Zamanında başlayan karla mücadele çalışmaları sayesinde gerek şehir merkezi gerekse yüksek kesimlerde trafik akışında hiçbir sıkıntı yaşanmazken, Fen İşleri'nin şantiye sahasında 5 bin ton tuz stoku bulunduğu bildirildi.

Yetkililer ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi'nde 192 kişinin kaldığını ve vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılandığını söyledi.

AA ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber