Şırnak'ta öğrencilerden kampüs protestosu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mart 2011 15:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ŞIRNAK Üniversitesi öğrencileri, 3 yıl önce kurulan üniversitelerine bir kampüs yapılamamasını düzenledikleri yürüyüş ve oturma eylemiyle protesto etti.

Şırnak Öğrenci Derneği öncülüğünde, Şırnak Üniversitesi'nin 2008 yılından kurulmasından bu yana kampüs yapılmaması, BDP ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle yapılan yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşe BDP'li Şırnak Belediye Başkan Yardımcıs Piruz Üstün, BDP İl Başkanı Abit İke, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Kasım Kadirhan da katıldı. Karayolları Kavşağı'nda başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe yaklaşık 700 kişi katılırken, 'Rektör İstifa', 'Öğrenciler kampüssüz, rektör ciple', 'Öğrenci alanda rektör nerede', 'Zengine değil halka sor', 'Kampüssüz Şırnak istemiyoruz' yazılı dövizler taşınırken, sık sık 'Rektör İstifa' sloganları atıldı.

Şırnak Öğrenci Derneği üyesi Kader Cin, grup adına okduğu basın açıklamasında, üniversitenin eksik ve göz ardı edilmiş şartlarda kurulmasına rağmen üniversiteye sahip çıkmayı ilke edindiklerini söyledi. Cin, şöyle dedi:

"Yaklaşık 3 yıldır kurulmasına rağmen bugüne kadar üniversitenin hala kampüs alanı belirlenmemiştir. Daha önce halkımız suçlanmış, arazi verilmediği söylenmiştir. Ancak halkımızın ve kimi sivil toplum örgütlerimizin bu konuda girişimleri olmuştur. Böylelikle bir bölüm arazi kamulaştırılmıştır fakat hangi mantıkla yapıldıysa kamulaştırılan alanın, sonradan yapılan fizibilite çalışması ile heyelan alanı olduğu ortaya çıkmıştır. Var olan koşullarda üniversitemizin bir lise görünümünde olduğu herkesçe bilinmektedir. Oysa kuruluş yılı aynı olan diğer üniversitelerin kampüsleri bitme aşamasındadır. En yüksek bütçeye sahip üniversitelerin arasında olan Şırnak Üniversitesi bu bütçeyi sürekli kiralamaya giderek harcamaktadır. Bu kabul edilebilir bir mali politika değildir. Üniversite öğrencileri ev ve yurt bulmakta zorluk çekerken, çoğu zaman dışarıda kalma riskiyle karşı karşıya kalırken, akademik personele maliyetine varacak kadar daireler ve yerleşim alanları tahsis edilmiştir. Sınıfların içine girebilecek kadar kendinde cesaret bulan sivil polislerin kimi zaman öğrenci arkadaşlarımıza baskı yaptığına da şahit olduk. Okulun içinde özel odalarında barındırılan bu kişilerin amaçları bizi susturmak ise bunu başaramayacaklardır"

Protestocu öğrenciler daha sonra 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber