ABD'nin paralı asker ilanına Türkiye'den 4 bin başvuru

Haber Giriş : 03 Nisan 2005 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Irak işgalinin ardından büyük bir direnişle karşılaşan ABD, paralı askerlerinin görevden ayrılması üzerine umudunu bölge ülkelerine bağladı. Türk askerinin Kuzey Irak'a girmesine, IKYB Lideri Celal Talabani ve IKDP Genel Başkanı Mesut Barzani'nin karşı çıkması nedeniyle sıcak bakmayan ABD, Türkiye'de iki hafta önce bazı günlük gazetelere ilan vererek paralı asker aradığını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın izniyle yayınlanan ilanda 'Kuzey Irak'taki ABD üslerinde görevlendirmek üzere İngilizce bilen, silahlı kuvvetler, Emniyet veya özel güvenlik teşkilatlarında çalışmış güvenlik yöneticileri ve Arapça veya İngilizce bilen, silahlı kuvvetler, Emniyet, özel güvenlik teşkilatlarında çalışmış güvenlik elemanları aranmaktadır' denildi.

6 bin YTL ücret

İlanda, taşeron şirket aracılığıyla Türk vatandaşları arasından seçilecek ve Kuzey Irak'ta görev alacak güvenlik yöneticilerine 3 bin ila 6 bin 500 YTL, güvenlik elemanlarına da 2 bin ila 4 bin YTL net ücret verileceği belirtildi. 'Irak projesi' başlığıyla verilen ilanda konaklama ve yemek giderlerinin de şirket tarafından karşılanacağı açıklandı. İlgilenenlerin, adres ve telefon numaralarının yer aldığı özgeçmişlerini '[email protected] adresine göndermeleri istendi. İlanda ayrıca 'Bu ilan TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Ankara İl Müdürlüğü'nün 19.2.2004 gün ve 3459 sayılı izinlerine istinaden yayınlanmaktadır' denilerek izin alındığı da belirtildi.

4 bin kişi başvurdu

İlanın yayınlanmasının ardından henüz iki hafta geçmişken, Türkiye'den 4 bin kişi, ABD adına Kuzey Irak'ta görev yapmak için başvuruda bulundu ve proje hakkında bilgi aldı.Başvuru yapanlar, ilanda olduğu gibi sadece Kuzey Irak'ta görev yapmak üzere teklifi düşünebileceklerini bildirerek, Irak'ın iç bölgelerine gitmek istemediklerini belirtti

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber