Kılıçdaroğlu: Askerlik süresini altı aya indireceğiz

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Mart 2011 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orduyu terörle mücadelenin dışına çıkaracaklarını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, vaatlerine bir yenisini daha ekledi: Askerlik süresini aşamalı olarak altı aya kadar indireceğiz. Çocuğunuz üniversitede okurken yaz tatillerinde gidecek askerliğini yapacak

Dilek GEDİK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerine yenilerini eklerken üslubunu da sertleştirdi. Bazı sendikalara ve medya kuruluşlarına 'yalaka' diyen Kılıçdaroğlu, aşamalı olarak askerlik süresini düşüreceklerini, üniversite öğrencilerinin yaz tatilinde askerlik yapabileceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, dün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısına katıldı. Seçime 92 gün kaldığını belirterek partilileri sıkı çalışmaları konusunda uyaran Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

ORDU, TERÖRLE MÜCADELE DIŞINA

- Bedelli askerlik için kanun teklifi verdik, çıkaracağız bunu. Askerlik süresini aşamalı olarak 6 aya kadar indireceğiz. Ordumuz daha küçük ama daha profesyonel olacak. Çocuğunuz üniversitede okurken yaz tatillerinde gidecek askerliğini yapacak. Mezun olunca askerliği de bitmiş olacak. Orduyu terörle mücadelenin dışına çıkarcağız.

- Bir sendika kadınları çağırmış, Başbakan'ı da çağırmış oraya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü diye. Ne anlattı o kadınlara merak ediyorum. Başbakan'ı çağırıyorlar bir de metin dağıtıyorlar 'şurada şu sloganı atın' diye. Bunlardan sendikacı olmaz. Yalaka takımından sendikacı olmaz, sendikacı yürekli olur.

- Yalaka medyanın haberlerinden etkilenmeyin. Bizim amacımız, hedeflerimiz, tutarlılığımız, kişiliğimiz belli. Biz, halkın iktidarı için mücadele edeceğiz.

Erkek, hanımdan para isteyecek

Programlarına uymasıyla bilinen Kılıçdaroğlu, dünkü toplantıya 50 dakika rötarlı geldi. Sloganlar eşliğinde salona giriş yapan Kılıçdaroğlu, önce eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın yanına giderek tokalaştı.

- Her yoksul ailede, kadının banka hesabına 600 lira yatıracağız. Kayıt dışı yoksul itirafını yapan da sözde bu ülkenin Başbakanı. Korkuyorlar, kendi yardımlarından bahsediyorlar, senin yaptığın yardım insanlık onuruyla bağdaşmıyor. Bizim iktidarımızda erkek hanımından para isteyecek, 'kahveye gidip bir çay içeyim' diye.

- Hazırladığımız üç boyutlu stratejiyle hedefimiz yüzde 7 kalkınma hızı. Onların kafası yine almayacak ama göstereceğiz. Her yıl 800 bin kişiye istihdam yaratacağız, bu da bizim ikinci hedefimiz. Cumhuriyetin 100. yılında 2.6 trilyon dolar GSYİH, yıllık kişi başı 31.500 dolarla 2023'te ilk ona giren bir ülke olacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber