Erdoğan: Akkuyu nükleer santrali örnek olacak/ Video

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Mart 2011 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rusya'da konuşan Başbakan Erdoğan, nükleer santralle ilgili olarak "Mersin Akkuyu'da atılacak adım dünyaya örnek olacak" dedi. Rusya Devlet Başkanı Medvedev de, "Akkuyu'daki proje güvenlik yönünden Japon santrallerinden çok farklı bir santral" diye konuştu.

- Japonya'daki deprem sonrasında meydana gelen nükleer sızıntılar yeni bir tartışma başlattı.

Rusya'daki temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'le basın toplantısı düzenleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, "Mersin Akkuyu'da atılacak adım dünyaya örnek olacak. Tabii ki her yatırımın olumsuz bir neticesi olabilir. Olumsuz neticesi olacak diye yatırımdan vazgeçmezsiniz" dedi.

"Deprem olmaz diye bir şey yok, olabilir" diyen Erdoğan, "Ama bu yatırım depreme dayanıklı olarak yapılmaktadır" diye konuştu.

Rusya Devlet Medvedev Başkanı Medvedev de şunları söyledi: ''Nükleer santral doğru yapılırsa sorun olmaz. Akkuyu doğru yönetilecek. Akkuyu'daki proje güvenlik yönünden Japon santrallerinden çok farklı bir santral. Japonya'da olanlarda güvenlik anlamında ilave tedbire gerek yok. Deprem her şeye zarar verebiliyor. İnşaatın yapılacağı konum önemlidir. Biz deprem bölgelerinde de nükleer santral inşa ettik, deneyimliyiz. Bu proje son derece ilginç bir projedir. Türk dostlarımızın menfaatine olan bir projedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber