Eğitim Bir-Sen'den 4/C davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2011 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir-Sen, aile yardımından yararlanacak memurlar arasında 4/C personelinin yer almadığı gerekçesiyle Maliye Bakanlığının ilgili genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı. Sendika ayrıca, genelgenin dayanağı 611 Sayılı Kanun'un ilgili hükümlerinin Anayasaya aykırılığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvurulmasını istedi.

Eğitim Bir-Sen'den yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 2 Şubat 2011 tarihli genelgesinde aile yardımından yararlanacaklar arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi uyarınca istihdam edilen geçici personele yer verilmediği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

?657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak çalışan 4/C sözleşmeli personel ile kadrolu devlet memurlarının her ikisinin de üstlendikleri görev kamu görevi olup sorumlulukları da aynı olmasına rağmen, kadrolu devlet memuru olanlara 657 Sayılı Kanun hükmünde aile yardımının ödeneceği belirtilmiş, aynı şekilde sözleşmeli personele de bu hak tanınmış fakat iptali istenen genelgede ve 6111 Sayılı Kanun'da sayılanların dışındaki farklı gruplarda yer alan bu kamu görevlilerinden, hizmet akdiyle çalışan 4/C'li personele yer verilmeyerek eksik düzenleme yapılmıştır. Belirli süreli hizmet akdiyle çalışan sözleşmelilerin, birçok konuda idarenin tek taraflı iradesine bırakılmaları onların verimini azaltmakta ve hizmet kalitesini düşürmektedir. Dava konusu düzenleme nesnellikten uzak olup, hukuka ve insan haklarına aykırıdır. Bu durum, başta Anayasa olmak üzere, 657 sayılı Kanuna ve uluslararası sözleşmelere de açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Bu nedenle iptal edilmelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber