Evde eğitim hizmeti sayesinde 2 bini aşkın öğrenciye eğitim verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2011 15:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sağlık sorunları sebebiyle okula gidemeyen öğrenciler, eğitimlerini ev ya da tedavi gördükleri hastanede alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'Evde Eğitim Hizmeti' uygulaması sayesinde son iki yılda 2 bin 581 öğrenci, eğitimlerinden mahrum kalmadı.

Okul öncesi ve ilköğretim çağında olan, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak ya da yararlanması durumunda olumsuz sonuçlar yaşayacak öğrencilerin, evde ya da uygun hastanelerde eğitim almaları sağlanıyor. Evde eğitim hizmeti, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen tarafından veriliyor. Öğrencinin yaş, gelişim özellikleri ve öncelikli ihtiyaçlarına göre diğer alan öğretmenleri de görevlendiriliyor. Öğretmen sayısı, öğrencinin sınıf düzeyine göre bir öğretmen ile on öğretmen arasında değişiyor.

Evde eğitim alan öğrencinin başarı durumu, kayıtlı bulunduğu okuldaki diğer öğrenciler gibi yapılıyor. Eğitimin gerçekleştirilmesi için uygun eğitim ortamını aile hazırlıyor. Öğrenci, sağlığına kavuştuktan sonra okuluna devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, evde eğitim hizmetinden 2008-2009 öğretim yılında bin 4, 2009-2010 yılında ise bin 477 öğrenci yararlandı. Hastane okulu hizmeti veren kurum sayısının 46 olduğu belirtilirken, ihtiyaca göre hastanelerde eğitim için yer oluşturulabildiği ifade edildi.

LÖSEMİYİ YENEN ÜMMÜGÜLSÜM EVDE DERS ALIYOR

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Ümmügülsüm Bekil de evde eğitim hizmetinden yararlanıyor. Hanlı İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ümmügülsüm, geçen sene Kasım ayında lösemi hastalığına yakalandı. Hastalığı nedeniyle çok sevdiği okulundan ayrı kalan Ümmügülsüm'e, geçen yıl Mayıs ayında Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde kardeşinden ilik nakli yapıldı. Sağlığına kavuşan Ümmügülsüm, kontrolleri nedeniyle bu yıl da okula gidemediği için derslerini evde alıyor. Farklı branşlardaki öğretmenler, haftanın belirli günlerinde öğrencinin evine gelerek ders veriyor. Okulunu ve arkadaşlarını çok özlediğini söyleyen Ümmügülsüm, doktor ya da öğretmen olmayı istediğini söyledi.

Ümmügülsüm'ün sosyal bilimler öğretmeni İsmail Reis de öğrencisinin eğitim faaliyetlerinden geri kalmaması için derslerini evinde verdiklerini söyledi. Öğrenciye matematik, türkçe, sosyal bilgiler ve fen bilgisi alanlarında eğitim verdiklerini kaydeden Reis, "Dersleri, belirlenmiş kurallar çerçevesinde veriyoruz. Öğrencimizin kontrollerini aksatmaması için ders planlamasını ona göre yapıyoruz. Müfredatı okulumuzdaki gibi birebir uyguluyoruz. Sınavını da evde yapıyoruz. Sınavın okuldaki öğrencilerden hiç bir farkı yok." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber