Öğrenciler okudukları şehirde oy kullansın talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2011 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulusal Öğrenci Konseyi, üniversite öğrencilerinin 12 Haziran 2011'de yapılacak genel seçimlerde öğrenim gördükleri şehirlerde oy kullanmaları için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em ile görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal, üniversitelerdeki öğrenci sayısının 3 milyonu bulduğunu, bu sayının da seçim sonucunu ciddi derecede etkileyebileceğini söyledi.

Kartal, birçok üniversitede 12 Haziran'ın final sınavlarına denk geldiğini ve üniversite öğrencilerin memleketlerine gidemeyeceğini ifade ederek, seçmen kütüğüne memleketlerinde yazılı öğrencilerin eğitim gördükleri şehirlerde oylarını kullanmaları yönünde talepte bulunduklarını ifade etti.

YSK Başkanı Em'in üniversite öğrencilerinin yurtta kaldıklarını gösterir belge ile ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak, buradan kendilerine verilen belgeyi sandık kurullarına ibraz etmeleri halinde öğrenim gördükleri şehirlerde oy kullanabileceklerini söylediğini anlatan Kartal, kendilerinin de yurtlarda ve kampüslerde sandık kurulmasını talep ettiklerini, Em'in de bu konu hakkında gelecek seçimlerde karar alabileceklerini söylediğini aktardı.

Gazi Üniversitesinin seçimde öğrencilerin oy kullanmasını sağlamak amacıyla sınav tarihlerini değiştirdiğini anlatan Kartal, diğer üniversite yönetimlerinin de Gazi Üniversitesini örnek almalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber