Balıkesir Valisi: Protokol hatası yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2011 01:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle dün Balıkesir'in Havran ilçesinde düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenlerde protokol krizinin yaşandığı yönündeki açıklamalara Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan cevap verdi. Vali Arslan, "Tören protokol kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilmiştir." dedi.

Çanakkale Zaferi'nin sembol isimleri arasındaki Seyit Onbaşı'nın adını taşıyan Havran'ın Kocaseyit köyünde düzenlenen törende, protokol krizi yaşandığına ilişkin iddianın protokol kurallarının bilinmemesi sonucu ortaya atıldığı bildirildi. Havran'daki törenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in "protokol kurallarına uyulmadığını" gündeme getirerek "Bunlar nasıl kaymakam, nasıl vali?" şeklinde açıklamasına Balıkesir Valisi Arslan, törenin protokol kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği kahramanlıkla adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran Seyit Onbaşı'nın anısına kabrinin bulunduğu Kocaseyit köyünde düzenlenen tören ile ilgili olarak konuşan Vali Arslan, "protokol ayıbı" ve "protokol krizi" gibi değerlendirmelerde bulunulmasının, bu ve benzeri törenlerde uygulanan protokol kurallarının tam olarak bilinmemesinden kaynaklanmış olabileceğini dile getirdi.

"Havran'daki törende protokol hatası yoktur." diyen Vali Yılmaz Arslan, toplantı ve törenlerde konuşma sırasının asttan üste doğru gerçekleştiğini hatırlattı.

Vali Arslan, "Protokolde, ana muhalefet partisinin lideri elbetteki kaymakamdan, hatta bakandan önce gelmektedir. Ancak, törenlerde en son konuşan makam en üst makamdır. Dolayısıyla bu törene katılanlar arasında ise, ana muhalefet lideri en üst makam olduğu için kaymakamdan sonra konuşması protokol kuralı gereğidir. Herhangi bir nezaketsizlik veya protokol hatası yoktur." diye konuştu.

Törene ev sahipliği yapan Havran Kaymakamı Orhan Balcı da, ana muhalefet partisi liderinin tören alanına geç gelmesi nedeniyle törenin 45 dakika gecikmeli olarak başladığını belirterek, protokol uygulamasında bir kural hatasının bulunmadığını açıkladı. Kaymakam Balcı, "Uygulama doğru. Sayın genel başkana herhangi bir nezaketsizlik göstermedik. Çiçekle karşıladık. Törene katıldığı için de plaket vererek teşekkür ettik." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir programı sırasında protokole uyulmadığı iddiasını gündeme getirerek, "Bunlar nasıl kaymakam, nasıl vali? Ana muhalefet parti liderinin olduğu yerde kaymakam birinci sırada olur mu?" eleştirisinde bulunmuştu.

Tekin'in tepki gösterdiği Kocaseyit köyündeki törende tarih öğretmeni Mehmet Aldemir ilk konuşmayı yaparken ardından iki öğrenci şiir okumuş, törene katılan komutanlardan birinin konuşmasının ardından Havran Kaymakamı Orhan Balcı kürsüye çıkmıştı. Törenin son konuşmasını ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber