Bakan Babacan'ı protesto eden öğrencilere polis müdahale etti/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Mart 2011 20:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yapılan Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nin (EGSİAD) genel kurul toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı toplantının yapıldığı solunun yakınında protesto eden üniversite öğrencilerine polis müdahalede bulundu. Yaşanan arbedenin ardından gruptaki öğrencilerden bazıları polise taş attı.

Ankara'dan karayolu ile Eskişehir'e gelen Ali Babacan Cuma namazını İlahiyat Camii'nde kıldıktan sonra Dedepark Otel'de yemek yedi. Babacan daha sonra ESOGÜ Meşelik Kampüsü'ndeki Kongre Merkezi'nde düzenlenen EGSİAD'ın genel kurul toplantısına katıldı. Bakan Babacan'ın konuşma yaptığı sırada Kongre Merkezi'nin önüne gelen Türkiye Gençlik Birliği ile Genç-Sen üyesi iki ayrı grup pankart açarak slogan atmaya başladı. Köpekli çevik kuvvet polislerinin binaya yaklaştırmadıkları grup bakan Babacan'ı üniversitede istemediklerini belirttiler.

Çevik Kuvvet polisleri, uyarılara rağmen Kongre Merkezi'nin önünde basın açıklaması yapmak isteyen ve dağılmayan Genç-Sen üyesi yaklaşık 30 kişilik gruba biber gazlı ve coplu müdahalede bulundu. Kaçan grup polislere uzaktan taş attı. Grup Eskişehir Osmangazi Hastanesi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra kampüsten ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber