Bu ilçede ilk kez bir üniversite sınavı yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2011 14:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mardin'in Midyat ilçesinde ilk kez yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi. Midyat Belediye Başkanı Metin Kutlu, her türlü tedbirin alındığını belirterek, "Öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla sınava girebilirler." dedi.Midyat'ta ilk defa yapılacak YGS'ye 4 bin 500 öğrenci girecek. Öğrencilerin huzurlu bir şekilde sınava girebilmeleri için belediye bir takım tedbirler aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, "İlçemize gelecek öğrenciler için karşılama ekibi kurduk. Oluşturduğumuz zabıta birimi arkadaşlarımız her türlü konuda öğrencilere yardımcı olacaktır." diye konuştu. Amaçlarının Midyat'a gelen öğrencilerin huzurlu bir sınava girmeleri ve tarihi kentin eğitime verilen önem olarak değerlendirdi.

Öte yandan Midyat Sanayici İşadamları Derneği (MİSADER) yönetimi, ilçede bulunan otel ve lokanta işletme yetkilileriyle görüşerek öğrencilere indirim yapılması için çalışma başlatmıştı. İlçede yarın lokanta ve kafeler de öğrencilere özel indirim tarifesi uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber