Üniversitede gözaltı eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2011 15:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) stant kavgası sonrası gözaltına alınan öğrenciler eylem yaptı.

25 Mart'ta, cuma namazı sonrası bir gurup öğrenci, Fen Edebiyat Fakültesi önünde Çanakkale Zaferi'yle ilgili stant açıp, karşıt görüşlü bir grup öğrenci de kendilerini daha önce stant açılmasına izin verilmeyip ayrımcılık yapılarak başkalarına izin verildiği yönünde başlayan tartışma sonrası çıkan kavgada 28 öğrenci gözaltına alındı.

Fen ve Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir gurup sol görüşlü öğrenci, özel güvenlik, polis ve üniversite yönetimini protesto etti. Çıkan kavgada darp edilen öğrencilerin sargılı katıldığı pankartlı eylemde OMÜ öğrencileri Gizem Altunkaynak, öğrencilerin taleplerine cevap verilmediğini, mağdur olduklarını söyledi. Öğrenci arkadaşlarının gözaltına alınmasının demokratik haklarının elinden alındığını belirten Altunkaynak, başka öğrencilere stant açılmasına izin verildiğini, kendilerine verilmediğini,

çıkan olaylarda zorla gözaltı yapıldığını ileri sürdü. Daha sonra üniversitede polis müdahalesini içeren tiyatro oynayan öğrenciler, halay çektikten sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber