AK Parti mülakatlarında ikinci devre

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Mart 2011 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti 12 Haziran seçimlerinde aday olmak isteyenlere yaptığı mülakatları tamamladı. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşan 4'er kişilik 12 komisyon, bir haftada toplam 5 bin 707 aday adayı ile yüz yüze görüştü.

YAKUP BULUT / ANKARA

Ortalama 10'ar dakika süren mülakatlarda aday adaylarının tümüne standart sorular yöneltildi. Eski milli futbolcu Hakan Şükür, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, şarkıcı Cengiz Kurtoğlu, prodüktör Şahin Özer, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın da aralarında bulunduğu aday adaylarına, ?Mesleğinizde bu kadar başarılıyken neden siyaseti tercih ediyorsunuz?? diye sorulması dikkat çekti.Aday adaylarına ?Sizin dışınızda ilinizden kimlerin milletvekili olmasını istersiniz??sorusu da yöneltilerek, illeri için isim önermeleri de istendi. Adaylara ayrıca ?İlinizde nasıl başarılı oluruz??, ?Partimizin ilinizdeki durumu nedir??, ?İlinizdeki en önemli sorun nedir?? soruları da yöneltildi. Belli bir puanın üstüne çıkan aday adaylarının listeleri, ikinci bir değerlendirme için üst komisyonlara teslim edildi.

6 ayrı komisyon değerlendirecek

Altı ayrı komisyonda yapılan ikinci aşama değerlendirmesi de böylece başladı. Dosya üzerinde değerlendirme ve taslak sıralama yapacak olan 6 üst komisyon, gerek gördüğü aday adaylarını ikinci bir mülakata da çağırabilecek. Bu aşamada 81 ilde aday adayları ile ilgili anketler de yapılacak. Her ilde ortalama 2-3 bin kişiye o ilin aday adayları listesi sunularak, sıralama yapmaları istenecek. İkinci komisyonun yaptığı sıralı listeler Başbakan Erdoğan'ın başkanlığındaki nihai komisyona sunulacak. Nihai komisyonda 3 grup başkanvekili, 4 genel başkan yardımcısı ile gençlik kolları başkanı ve kadın kolları başkanı yer alacak. Erdoğan başkanlığındaki son komisyonda, milletvekili aday adaylarına komisyonların verdiği puanlar, temayül yoklamasındaki aldığı oy, yapılan kamuoyu yoklamalarındaki sonuçlara göre son bir değerlendirme yapılacak.11 Nisan'da listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulmasıyla aday adaylarının liste heyecanı sona erecek.

81 ilde adaylar için anketler yapılacak

Komİsyon mülakatlarından özellikle kadın aday adaylarından ?Çocuklarınız nasıl??, ?Siyasetle evin temposunu nasıl idare ediyorsunuz?? sorularına yanıt vermeleri istendi. AK Parti aday belirleme sürecinde her ilde geniş katılımlı anketlerle de vatandaşın nabzını tutmaya devam edecek. değerlendirme sürecinde 81 ilde aday adayları ile ilgili anketler de yapılacak. Her ilde ortalama 2-3 bin kişiye o ilin aday adayları listesi sunularak, sıralama yapmaları istenecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber