Üniversiteli Sema cinayetinde derin soruşturma/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mart 2011 14:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BURSA'da geçen ay kaybolduktan sonra cesedi bulunan üniversite öğrencisi Sema Karakoca cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 6 şüphelinin sorguları, jandarma tarafından oluşturulan özel sorgu ekibi tarafından alınıyor.Şüphelilerin ev ve araçlarından alınan örnekler jandarmaya ait kriminal laboratuarında incelenirken, ek gözaltı süresi alınan şüpheliler, bu sabah tekrar doktor kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden Niyazi Ceylan (30) kontrole götürülürken, "Vallahi billahi biz yapmadık. Allah belamı versin biz yapmadık" dedi.

Doğum gününü kutladıktan bir gün sonra 16 Şubat'ta kaybolan ve 1 Mart'ta parçalanmış cesedi merkez Nilüfer İlçesi Çatalağıl Köyü Ayazma Mevkii'nde dere kenarında bulunan Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca cinayetiyle ilgili gözaltına alınan genç kızın eski erkek arkadaşı Muzaffer Şahin (34) ile yanında çalıştığı belirtilen 5 kişinin sorgulamaları sürüyor. Dün sabaha karşı 04.00 sıralarında 7 ev ve 4 işyerine eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sorguları jandarma tarafından oluşturulan özel ekip tarafından yapılıyor. Araçlar ve evlerden alınan örneklerin incelenmesindeki sürecin uzun olmasının soruşturmayı olumsuz yönde etkilediği bildirildi.

Çalıştırdığı işcilerle gözaltına alınan Muzaffer Şahin'in, Sema Karakoca ile arkadaş olduğunu, evine geldiğini, birlikte gezmeye gittiklerini kabul ettiği fakat onu kesinlikle öldürme olayına karışmadıklarını söylediği belirtildi. Yazılı ifade vermeyen Şahin'in, sık sık "Beni neden burada tutuyorsunuz" dediği kaydedildi. Gözaltındaki bir şüphelinin daha bulunduğu belirtildi.

'VALLAHİ BİLLAHİ BİZ YAPMADIK'

Şüphelilerin yakalandıkları ve gündüz detaylı aramanın yapıldığı evde dün gece yıkanan kan izlerini bile tespit edebilen özel aletle arama yapıldı. Şüphelilerden Muzaffer Şahin (34) akrabası Şenol Şahin (36), Mahfuz Ceylan (31) ile kardeşleri Eyüp Ceylan (26), Niyazi Ceylan (30) ise bu sabah 06.00 sıralarında sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Çekirge Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Yarım saat süren kontrolün ardından şüpheliler tekrar sorgulamalarının devam ettiği Osmangazi Jandarma Karakolu'na götürüldü. Şüphelilerden Niyazi Ceylan hastaneden içeri girerken "Vallahi billahi biz yapmadık. Allah belamı versin biz yapmadık" dedi.

10 BİN 840 ARAÇ KONTROL EDİLMİŞ

Bursa Valisi Şahabettin Harput düzenlediği basın toplantısında Sema Karakoca cinayeti soruşturmasıyla ilgili teknik detayları açıkladı. Cesedin üzerinde bir saç tacı bulunduğuna dikkati çeken Vali Harput, şöyle konuştu:

"Sema Karakoca ile görüşen şahısların telefon kayıtlarından da yola çıkılarak çok miktarda telefon numarası incelemeye alınmıştır. Karakoca'nın cesedinin bulunduğu yer itibarıyla Bursa- İzmir karayolundan geçmekte olan 10 bin 840 aracın kontrolleri yapılmış, ayrıca olay yerinden alınan kamera görüntülerinden İzmir yolundan Çatalağıl Köyü'ne dönen zaman aralıkları kontrol edilerek 300 araç incelemeye alınmıştır. Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince soruşturma derinleştirilmiş, aydınlatılması için teknik imkanlar ve istihbari çalışmalar sonucu 6 kişinin kimlik bilgilerine ulaşılmıştır. 6 kişi gözaltına alınmış, ayrıca olayla ilgili bilgisi olduğu değerlendirilen 12 şahıs ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır."

İÇKİLİ MEKANLARA DİKKAT

Bir soru üzerine, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin yoğun olarak kaldığı Görükle Mahallesi'ndeki içkili yerlere dikkat çeken Vali Harput şöyle dedi:

"Çok ciddi manada içkili yerler var. Gençlerin çok fazla uğrak yeri olan içkili yerlerde bir takım yanlışların olduğu herkes tarafından kabul edilebilir bir gerçek. Bu içkili yerlerin zapturapt altına alınması, kontrol altına alınması yasaya yönetmeliklere uymayanlara kesinlikle müsaade edilmemesi, uyanların da eksiklerinin tamamlanması için bizim tarafımızdan özel bir talimat verilmiştir. Cuma günü bu tür konularda sorunların nedeni konusunda benim başkanlığımda belediye başkanlarıyla toplantı yapacağız. Rektör, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü bazı sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili toplantı yapıp neler yapabileceğimizi konuşacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber