Millî Savunma Bakanı: İzmir üs değil, karar yeri/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2011 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de bulunan Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, şehrin herhangi bir ülkenin veya NATO'nun hava üssü durumunda olmadığını, bundan sonra da olmayacağını belirterek, Buca ilçesindeki NATO Vecihi Akın Kışlası'nın sadece karar mekanizması olduğunu söyledi. Gönül, AK Parti Kadın ve Gençlik kollarını ziyaret etti, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.Önce İl Kadın Kolları Başkanlığı'na atanan Özen Kızılırmak'ı makamında ziyaret ederek başarılar dileyen Bakan Gönül, kadın ve aile bakanlığı kurulacağını söyledi. Yaklaşık dokuz yıldır iktidarda olan AK Parti'nin kuruluşunda kadınların temsiline büyük önem verildiğini, iç tüzüğün yazılmasına en önemli katkıları da kadınların sağladığını vurguladı. Hükümetleri döneminde kadınlarla ilgili problemlerin çözümünde önemli mesafelerin alındığını, TBMM'de temsil edilen kadın oranının en yüksek seviyede olduğunu anlatan Gönül, Kızılırmak'a teşekkür etti. Gönül, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın genel seçimde de aynı görevde olacağını, İl Kadın Kolları Başkanı Kızılırmak'ın da yerinin belli olduğunu ifade etti.

Millî Savunma Bakanı, bir gazetecinin Libya'ya düzenlenen operasyonla ilgisi sorusu üzerine NATO'nun bir savunma teşkilatı olduğunu hatırlatarak, karar mekanizmaları bulunduğunu ve burada kullanılan kuvvetlerin tamamen millî olduğunu belirtti. Libya'nın içine düştüğü durumun çok üzücü olduğunu, temenni etmemelerine rağmen iç harp manzarası görüldüğünü söyleyen Bakan Vecdi Gönül, "Libya konusunda üç aşamalı karar alınmıştı. Birincisi insani yardım, ikincisi silah ambargosu, üçüncüsü hava uçuşlarının yasaklanması. Türkiye olarak, insani yardım ve silah ambargosuna dahiliz. Ambargo için beş gemimiz o bölgede, birisi de hareket halinde. Ayrıca bir denizaltımız vazifelendirilmiştir, altı savunma uçağımız üste hazır beklemektedir. İnsani yardım konusunda ise çatışmalar henüz devam ettiği için bütün hazırlıklar yapılmış olmasına rağmen buna ulaşabilmiş değiliz. Başbakanımız'ın talimatıyla oradaki yaralıların Türkiye'de tedavi edilmesi öngörülmüştü. Bunda İzmir'e görev verilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. İzmir'in bu işi hakkıyla yapacak kapasiteye ve kabiliyete sahip olduğundan şüphemiz yoktur. Buradaki hava kontrol merkezi üs değil, bir karar mekanizmasıdır." dedi. Bakan Gönül, başka bir soru üzerine ise Ege Serbest Bölgesi'ne askerî F35 uçağı motorlarının üretim fabrikası kurulacağını, temelinin yakında atılacağını belirterek, bunun şehrin sanayisine, teknolojisine ve iş hayatına önemli hizmet vereceğini söyledi.

Bakan Gönül, daha sonra İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak'a ve ardından ziyaret ettiği İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar'a birer plaket verdi. Kırkpınar ise Kınık ilçesi Poyracık beldesinde Bakan Gönül adına diktikleri 20 fidanın sertifikasını takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber