Kilo ve tümörle en iyi o savaşıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Nisan 2011 17:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Ekşimsi ve acımsı tadı ile diğer meyvelerden ayrılan greyfurtun sağlık üzerine etkileri gerçekten inanılmaz...

Greyfurtu ikiye böldüğünüzde lifli taneciklerindeki renge göre besin değeri de farklılaşıyor.

Yarım orta boy greyfurt yaklaşık 50 kalori içeriyor.

Tam Bir Multivitamin...

Star gazetesinin haberine göre; eğer günde yarım greyfurt yerseniz beslenmenizde gerekli olan C vitamini, bazı diyet liflerini, potasyum, folat ve pantetonik asit gibi vitaminleri de tam sağlamış olursunuz. Bu açıdan grefurt tam bir multivitamin. Kırmızımsı ve pembe renge sahip olan greyfurtlar yüksek oranda A vitamini içeriyor. Yani A vitaminini sağlamak için sadece havuç yemek aslında doğru bir yaklaşım değil. Eğer beslenmenize küçücük bir greyfurt eklerseniz yeterli miktarda A vitaminini de sağlamış olursunuz.

150'den Fazla Bitkisel Kimyasal İçeriyor

Özellikle kırmızı rengi yoğun olan greyfurtlar, domateste bulunan karotenoidlerden likopen denilen antioksidanı fazlasıyla barındırır. Bunun dışında 150'den fazla yararlı bitkisel kimyasalı içeren greyfurt, tam bir ecza dolabıdır...

Özellikle greyfurt suyunu içindeki lifli taneleri ile birlikte hazırladığınızda yüksek miktarda diyet lifi almış olursunuz.

Greyfurt özellikle çözünür lif olarak bilinen pektinden de zengindir. Pektin özellikle kan kolesterolünüzün düşmesinde yardımcıdır. Araştırmalara göre düzenli greyfurt yiyenlerin kanındaki yağ oranı da yükselmiyor.

Suyunu Fazla Tüketmeyin

Bu meyve, glisemik indeksinin düşük olması, yüksek oranda diyet lifi içermesi, düşük kalorili oluşu ve kandaki insülin düzeyini düzenlemesi nedeniyle kilo vermek isteyenlerin diyetlerinde sihirli bir etkiye sahip...

Fakat bu kadar yararları bulunan greyfurt için riskler de söz konusudur. Örneğin fazla miktarda greyfurt suyu içmek, kadınlarda göğüs/meme kanseri riskini artırıyor. İçerdiği bazı enzimler sayesinde düzenli ilaç kullananlarda ilacın etkisini bozabiliyor.

Greyfurtun içerdiği antioksidanların çeşitli hastalıklara karşı koruyucu olduğu bilimsel çalışmalarla destekleniyor.

Kolon ve Akciğer Kanserinden Koruyor

Araştırmalara göre greyfurt; kolon ile akciğer kanserinden koruyor, kalp hastalıklarını önlüyor. Astımda akciğerin fonksiyonel çalışmasını artırıyor. Karaciğer enzimleri üzerinde de hızlandırıcı bir etkisi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber