Mahkemeden emeklilere KEY müjdesi/ Video

Haber Giriş : 04 Nisan 2011 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekliler, bu günlerde farklı bir mutluluk yaşıyor. Çünkü Ankara Bölge İdare Mahkemesi, emeklilerin de Konut Edindirme Yardımı almasına karar verdi. KEY kesintisi 1987 ile 1995 yıllarında hem emeklilerden hem de çalışanlardan yapıldı. Bu kesintiyi çalışanlar adına işverenler ödedi. Emekliler adına ise sosyal güvenlik kurumu.

Bu duruma rağmen, KEY geri ödemesi sadece o dönem çalışanlara yapıldı. Fakat emekliler geri ödemeden yararlanamadı. Bu durumdan rahatsız olan emekliler konuyu mahkemeye taşıdı.

Davaya 2009 yılında Ankara 15. İdare Mahkemesi baktı ancak mahkeme olumsuz cevap verdi. Bir üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi ise emeklileri haklı bularak KEY ödemesi yapılmasına karar verdi.

Mahkemenin kararına göre 1987 ile 1995 yılları arasını emekli olarak geçirenlere kendilerinden yapılan kesinti miktarına göre değişen oranlarda KEY ödemesi yapılacak. En yüksek KEY tutarı ise bin 420 lira olacak.

Diğer yandan kararın uygulanabilmesi için emeklilere başvuru hakkı verilmesi, bunun için de Meclis'ten yasa çıkması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber