YGS'deki şifre iddialarına zincirli protesto: 7 gözaltı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2011 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yüksek Öğrenime Geçiş (YGS) sınavındaki ?şifre' iddialarını protesto eden Dev-Lis grubuna üye 6 kişi, kendilerini Adalet ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) demirlerine zincirledi. Gruba hemen müdahale eden sivil ekipler 7 kişiyi gözaltına aldı.

Dev-Lis üyesi bir grup, YGS'de şifre iddiasını protesto için MEB ve Adalet Bakanlığı önünde aynı anda eylem gerçekleştirdi. Burada, ?YGS'nin şifresi = eğitimin eşitsizliği? dövizi açan grup üyeleri, kendilerini bakanlığın demir korkuluklarına zincirledi.

Slogan atan grup üyelerine, çevrede bulunan sivil polis memurları ve bakanlık görevlileri hemen müdahale etti. Demir makası ile zincirleri kesen polis, şahısları gözaltına aldı. Görevliler tarafından bölgeden uzaklaştırılan göstericiler, karakol ekibine teslim edildi. Şahıslar, Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÖSYM İSTANBUL BÜROSU ÖNÜNDE ZİNCİRLİ EYLEM

ÖSYM'nin İstanbul Bürosu binası önüne kendilerini zincirleyen 9 öğrenci gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Levent'te bulunan ÖSYM Bürosu binası önüne gelen bir grup, kendilerini binanın önündeki aydınlatma direklerine zincirleyerek ÖSYM aleyhine slogan atmaya başladı. Görevlilerin olay yerine polis ekiplerini çağırması üzerine gelen ekipler, demir makasıyla zincirleri kestikten sonra 9 kişiyi gözaltına aldı.

Gültepe Polis Merkezine götürülen ve öğrenci oldukları bildirilen 9 kişinin işlemleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber