Danıştay'dan, görevde yükselmede iki önemli maddenin iptal istemine Red kararı

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik", son olarak 2010 yılının Mart ayında değiştirilmiştir. Memur Sen tarafından açılan davada, yönetmeliğin iki önemli maddesinin iptali istenmiştir. İptali istenen ilk maddede de, görevde yükselme eğitimine alınmada 3 katı sınırlaması, ikinci maddede de ise unvan değişikliği sınavında 100 üzerinden 70 puna alanların başarılı sayılacağı düzenlenmiştir. Her iki iptal istemine de Red kararı çıkmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Nisan 2011 02:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMUR SEN'İN İPTALİNİ İSTEDİĞİ MADDELER

1- Dokuzuncu maddenin 1. fıkrasında yer alan "Ancak, başvuru tarihinin son günü ile sınav tarihi arasındaki sürede yıllık izin kullanılamaz." ibaresinin iptali istenmiştir. Danıştay bu istemi yerinde görmüş ve yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Buna göre, memur, eğer amiri uygun görürse; başvuru tarihinin son günü ile sınav tarihi arasında yıllık izin kullanabilecektir.

2- 9. maddenin 2. fıkrasında yer alan "Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı, duyurulan boş kadro veya pozisyon sayısının üç katını geçemez. Üç katından az istekli bulunması hâlinde, başvuru şartlarını taşıyan başvuru sahibi tüm personelin eğitime alınması sağlanır. Duyurulan kadro veya pozisyon sayısının üç katından fazla personelin başvurması hâlinde, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Personel Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere, kadro veya pozisyon sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır" ibaresi...

Danıştay, bu hükmün iptal istemini yerinde görmemiştir. Buna göre görevde yükselme eğitimine katılacak adayların sayısı, duyurulan boş kadro sayısının 3 katını geçemeyecektir.

3- 11. maddenin 2. fıkrasının (d) bendinde yer alan "Aylıksız izinde olanlar dâhil, atanmaya hak kazandıkları kadro veya pozisyona ilişkin görevlerine mevzuatla öngörülen süre içinde başlamayanların söz konusu atanma hakları sona erer." ibaresindeki "Aylıksız izinde olanlar dâhil," ibaresinin iptali istenmiştir.

Danıştay bu iptal istemini de reddetmiştir.

4- Ek 3. maddede yer alan "Unvan değişikliği sınavında yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır." ibaresinin iptali istenmiştir.

Danıştay bu iptal istemini reddetmiştir.

5- Yönetmelik eki formda yer alan ve 18/4/1999 tarihinden sonra ilgili mevzuat hükümlerine göre verilmiş olan "her takdirname için" 1 puan verilmesi ile; alınan disiplin cezalarından her uyarma için -1 puan, her kınama için de -2 puan düşülmesi yönündeki hükümlerin iptali istenmiştir. Danıştay bu iptal istemini de reddetmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber