CHP'li İnce: Hükümet yetki yasasıyla sözleşmeliyi kadroya almalıdır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Nisan 2011 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Muharrem İnce hükümetin meclisin kapanmasına az bir süre kala aldığı Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisini hayırlı işlere kullanmasını istedi.

Meclisten geçen yetkiye göre 4/B sözleşmeli çalışanların kadroya alınmalarının mümkün olduğunu belirten İNCE hükümetin bakanlarının verdiği sözü tutarak seçim öncesinde bu öğretmenlerimize kadrolarının koşulsuz verilmesi gerektiğini ifade etti.

İnce "Bu kanun hükmünde kararnameye karşı çıktıklarını çünkü ucu açık bir kararname olan bu kararname sürgün için de, 40bin ithal öğretmen için de, kadrolaşma için de kullanılabilir.
Hükümetin ne yapacağını bilmiyoruz ve bu kararnameyi hayırlı işlerde kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Hükümet bu kararnameyi kadro bekleyen 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya almak, kamudaki adaletsizlikleri gidermek ve eşit işe eşit ücret uygulamamasını sağlamak,çalışma hayatındaki sorunlar ile biriken diğer sorunların çözümlenmesinde kullanmalıdır" şeklinde açıklama yaptı..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber