Muğla'da katliam, ilaçlı çayla önlendi/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Nisan 2011 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK il müdürünü öldürüp, 4 müdürü rehin alan bölüm şefi, polisin ikram ettiği çaya attığı hap ile sakinleştirildi. Dehşet saçan saldırgan iki saat sonra teslim oldu

Muğla SGK'da destekleme şefi olarak görev yaparken kınama cezası alan ve tescil şefliğine getirilen Hasan Sünnetçioğlu, dün sabah kurumun müdürü Naci Şahin'i, toplantı sırasında "Ne haber Naci" dedikten sonra başından vurarak öldürdü. Diğer müdürleri de öldürmeyi planlayan Sünnetçioğlu ilaçlı çayla sakinleştirildi, katliam önlendi. Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nde ihalelerden ve malzeme alımından sorumlu destekleme şefi olarak görev yapan 40 yaşındaki Hasan Sünnetçioğlu, hakkındaki soruşturma sonucunda, İl Müdürü Naci Şahin tarafından tescil şefliğine getirildi. Bunun üzerine dün sabah işe silahla gelen Sünnetçioğlu, bölge müdürleri toplantısını bastı. Yanına gittiği Naci Şahin'e, "Ne haber Naci" diyen saldırgan tetiği çekti. Ancak silah tutukluk yaptı. İkinci kez tetiği çeken Sünnetçioğlu, masadakilerin korku dolu bakışları arasında Şahin'i öldürdü. Balıkesir İl Müdürü Cem Dinç ve Uşak İl Müdürü Fevzi Gökçe odadan kaçtı.

Saldırganın rehin aldığı Ege Bölge ve İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, Denizli İl Müdürü Ahmet Kurt ile Aydın'ın Çine İlçesi Müdürü Necmettin Öz ve memur İlker Tatar, masanın altına girdi. Manisa İl Müdürü ise toplantıya geç kaldığı için kurtuldu. Özel Harekat polisleri operasyon hazırlığına başlarken, vali ve emniyet müdürü, psikolog eşliğinde saldırganı ikna etmeye çalıştı. Saldırgan ise içeridekileri öldürüp intihar edeceğini söyledi. Bunun üzerine Emniyet Müdürü Kadir Ay ve Şube Müdürü Yılmaz Ergül, saldırgana içine sakinleştirici ilaç konulmuş çay ve su ikram etti. Çay ve suyu içinçe sakinleşen saldırgan, yaşadıklarını canlı yayında televizyonlara anlattıktan sonra teslim olacağını söyledi. Polis müdürlerinin bu isteği kabul etmesi üzerine saldırgan, silahı başına dayayıp pencereye çıkarak, "Namusumla ve şerefimle çalıştım. Yolsuzluk yaptırmadım. Çocuğumdan ve eşimden ayrı kaldım. Ama her defasında bir kulp taktılar ve bir türlü bırakmadılar. Hak etmediğim halde bana soruşturma açılması, görev yerimin değiştirilmesi zoruma gitti" diye bağırdı. Ardından silahını Ay'a vererek teslim oldu. Sünnetçioğlu tutuklanarak cezaevine konuldu. Zanlı gazetecilerin "rehineleri de öldürecek miydiniz"sorusu üzerine "Onları öldürmem asla söz konusu değildi . Kendimi öldürecektim . Yaptıklarımdan pişmanım" dedi.

Osman AKÇA-Bekir TOSUN SABAH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber