Türkiye'nin ilk örtü müzesini kuracak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2011 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te 2008 yılında Türkiye'nin ilk cam eserlerini müzesini kuran Füsun İşsever, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.Şimdi de literatüre ilk örtü müzesini kazandırmak için çalışmalara başlayan turizmci, projesini 1 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyor. Osmanlı geleneğinin yaşatılacağı bu ilk müzede, döneme ait kaftanlardan, masa örtülerine kadar günlük yaşamda kullanılan parçalar sergilenecek.

Gaziantepli Füsun İşsever, 1998 yılında açtığı ve Türkiye'de bir ilk olan Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi ile tanındı. Eşi ile birlikte 20 yıl boyunca biriktirdikleri koleksiyonları, sonunda müzeye çevirdiği Eski Antep Evi'nde sergileyip, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken İşsever, mekanda farklı yeniliklere de imza attı. Roma ve Selçuklu dönemine ait 4 bin civarında eserlerin yer aldığı müzede farklı tarihi objelere de yer veren Gaziantepli turizmci, cam ocağı ve cam boncuk gösterileriyle de müzeyi kültür sanat merkezi haline çevirdi. Gözyaşı şişesi, eski dönem tıp aletlerinin kapları, kandiller, parfüm şişeleri gibi eşine az rastlanır tarihi eserleri de aynı müzede sanatseverlerin beğenisine sunan İşsever, Fransa, İtalya ve Rusya gibi bazı ülkelerin gezi kataloglarında da müzenin yer almasını sağladı.

Ziyaretçi akınına uğrayan ve birçok etkinliğe de yer verilen müzede camın hayat hikâyesini turistlerle buluşturan İşsever, bir ilki daha yaşatmak için kolları sıvadı. Birçok müzede de yer alan Osmanlı dönemine ait örtülerin bulunduğu bir müze kurmayı planlayan İşsever, yine bir eski Antep evini restore edecek. Tarihin dokusuna uygun olarak restore edilecek yerde geleneğin yaşatılacağını anlatan İşsever, "Bu müzenin kurulma süreci 1 yılı bulacak. Modacılardan ve kıyafet restorasyonu yapanlardan destek alacağız. Osmanlı dönemine ait kaftanlardan tutun, masa örtülerine kadar günlük yaşamda kullanılan parçaları bu müzemizde sergileyeceğiz. Cam Eserleri Müzesi'ndeki ilgiyi burada da göreceğimize inanıyorum. Burasını da bir kültür merkezine dönüştürüp, hem geleneğimizin tanıtılması hem de yaşatılması adına önemli bir görevi de başarıyla üstleneceğimize inanıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber