Ferhat Sarıkaya: Kararı verenlerin yüreklerine sağlık/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HSYK, referandum öncesindeki HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Savcı Ferhat Sarıkaya'nın ihraç kararını kaldırdı. Sarıkaya Kurul'a başvurursa mesleğe kabulü ayrıca değerlendirilecek

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Kurul'un önceki yapısıyla Şemdinli İddianamesi nedeniyle meslekten ihraç edilen Van Savcısı Ferhat Sarıkaya için iade- i itibar kararı verdi. Sarıkaya, istediği takdirde HSYK'ya başvurup savcılığa dönmek isteyebilecek. Anayasa değişikliği ile eski HSYK'nın meslekten ihraç ettiği hakim-savcılara mesleğe dönüş yolu açılmıştı. Yaklaşık 50 hakim savcı da bu düzenlemeden yararlanarak, haklarındaki "meslekten ihraç" kararlarının kaldırılması için başvuruda bulunmuşlardı. Yeni HSYK dünkü toplantısında bu hakim-savcılardan 12'sinin başvurusunu görüştü, 10 başvuruyu reddetti. Kurul, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında suçlayıcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen Sarıkaya'nın "meslekten ihraç" kararını 6 ret oyuna karşı 15 kabul oyuyla kaldırdı. Sarıkaya'ya mesleğe dönüş yolunu açan üyeleri, "Hiçbir hakimsavcı yargısal faaliyetleri nedeniyle meslekten ihraç edilemez. Eğer bir hakimsavcının yaptığı işlemde hata varsa bu yargının kendi denetim mekanizması içinde düzeltilir" dedi. Sarıkaya HSYK'ya başvurursa, savcılık mesleğinin gerektirdiği koşulları taşıyıp taşımadığı incelenecek ve uygun karar verilecek.

SARIKAYA: MUTLUYUM

Kararı basından öğrendiğini söyleyen Ferhat Sarıkaya ""Kararı verenlerin ellerine, yüreklerine sağlık" dedi. Sarıkaya, "Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunu "Göreve devam" diye yanıtladı. Sarıkaya, ne zaman başlamayı düşündüğüne ilişkin "Ne zaman görevlendirilirsek" diye yanıt verdi. Sarıkaya'nın eşi de, çok mutlu olduğunu söyledi.

...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber