Vali: İlde vali neyse, köyde muhtar odur

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2011 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, muhtarlarla bir araya gelerek, köylerin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Şahin, "İlde vali, ilçede kaymakam ne ise köyde de muhtar odur. Muhtarın her şeyden, köye giren çıkandan haberi olması gerekir. Muhtar dediğin köyle ilgili her şeyi bilen adamdır.? dedi.

Valilikte yapılan toplantıda konuşan Dursun Ali Şahin, muhtarlıkta gönüllülüğün esas olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Muhtarım diye hava atmak, caka satmak yok. Artık oturmak yok, halkın hizmetinde zamanı çok iyi değerlendirmeniz, beş yılınızı dolu dolu geçirmeniz, bu süre içerisinde köye hoş bir seda bırakmanız, halka hizmet ettiğinizin onurunu duymanız lazım. Atatürk ne güzel söylemiş ?Millete efendilik yok, hizmete efendilik var.' Hizmette efendi olabiliyorsanız ne mutlu size. Her şey geçer, yaptığınız hizmetler kalır. Daire amirlerinin kapısını aşındıracaksınız. Hiç çekinmeden devamlı isteyeceksiniz. İsminizin köyünüzde baki kalması için taraf tutmadan hizmet yapmalısınız.? diye konuştu.

?Elimizden gelen imkânları seferber ederek, beraberce güzel hizmetlere imza atacağız.? diyen Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köylerimizde, grup yolları ve grup sularına öncelik verilecek. Elektrik sorunlarının giderilmesi için yetkililerle görüşme yaptım. Kademeli olarak bu sorunların giderileceğini kaydetti.

Vali Şahin, muhtarlardan; seçim güvenliğinin sağlanması, köylerdeki evlerin dışlarının boyatılarak güzel görünümlü hale getirilmesi, kaçak yapılaşmanın mutlaka önlenmesi, yeni binaların projeli yapılması, köydeki mera ve hazine arazilerinin talan edilmesinin önüne geçilmesi, okur-yazar olmayan vatandaşların okur-yazar hale getirilmesi ve köy tüzel kişiliği tarafından kullanılmayan okul binalarının gelirinin Milli Eğitim'e verilmek üzere satılmasını veya kiraya verilmesini istedi.

FINDIK İŞÇİLERİNE KONAKLAMA YERİ

Öte yandan Giresun Valiliği'nin, fındık toplamak için Giresun'a gelen işçilerin daha iyi bir ortamda barınabilmeleri için çalışma yaptığı belirtildi.

Fındık işçileri için Samanlıkkıranı Okulu ve bahçesinin konaklama için tespit edildiği, işçilerin buradan dağıtımının yapılacağı bildirildi.

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali Dursun Ali Şahin'in, Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak ve İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Taşkın ile birlikte fındık işçilerinin kalabilecekleri yerlerde incelemelerde bulunduğu belirtildi. İncelemeye geçen yıl fındık işçilerinin barındığı yer olan Küçükköy'den başlayan Vali Şahin ve beraberindekilerin, Samanlıkkıranı Okulu ve bahçesinde yaptığı incelemenin ardından işçilerin burada barındırılmasını kararlaştırdıkları kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber