Migrenin bir nedeni de amalgam diş dolgusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Nisan 2011 22:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Migrenin bir sebebi de diş dolgusu!

Uzman Doktor Suat Arusan, sağlıklı bir yaşam için pazardan gökkuşağı renklerini içeren meyve ve sebzeler alınması gerektiğini vurguladı. Fesleğenin merhamet ve şefkat duygularını artırdığından belirten Arusan, migrenin sebebinin diş dolgusu olabileceğini söyledi. Arusan, ?Civa içeren amalgam dolgunun migreni tetiklediği ortaya konulmuştur. Ben vatandaşlarımıza beyaz diş dolgusunu tavsiye ediyorum? diye konuştu. Diyabet nedeniyle oluşan görme bozukluklarında sülük tedavisinin başarılı olduğunu vurgulayan Arusun, ?Sülük damarlardaki harabiyeti gideriyor, dağıtıyor ve sağlığına kavuşturuyor? dedi.

BAŞKENTİN DEMİ ŞİFA DAĞITTI!

Başak Medya Ajans prodüksiyon ekibinin hazırladığı ve Mehdi Buyan'ın sunduğu EL CEZİRE TÜRK kanalında yayınlanan ?Başkentin Demi? programının bu haftaki konusu ?Kutlu Doğum ve Tıp? idi. Başkentin Demi programına konuk olan Uzman Doktor Suat Arusan; Hz. Muhammed (s.a.v) tıp hakkındaki hadislerini hatırlatarak, Tıbbi Nebevi'nin günümüzün bir ihtiyacı olduğunun vurguladı. Osmanlı mutfağından, tıp tarihine birçok konuya değinen Arusan, izleyicilerden gelen soruları canlı olarak yanıtladı. Arusan, Peygamberimizin sağlık ve tıpla ilgili tavsiyelerinin Kutlu doğum haftasında düzenlenen sempozyum, oturum konferans ve benzeri etkinliklerde yer verilmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

TÜRKİYE TARİHİ İLE KUCAKLAŞMALI

?Türkiye şu andaki görselliği itibariyle sosyal, siyasal ve kültürel yapı itibariyle tarihiyle buluşmaya doğru bir çizgide bulunuyor? diyen Arusan, ?Tıp tarihi ile buluşmamız gerekmektedir. Biz adına tıbbi nebevi dediğimiz ve yıllar önce ciltler dolusu kitap bulunuyordu. Tıbbi nebevi başlı başına bir konuydu. Bu gün konusu bile edilmiyor ama bir zamanlar başlı başına bir konuydu ve Efendimizin saydığı hikmetleri içeriyordu. Lokman hekimin ve ibn-i Sina'nın bulunduğu bir medeniyetin mensubuyuz. Bugün ülkemizde tıp fakültelerimizde bırakın tıbbi nebeviyi, tıbbi bitkiler dersi bile okutulmuyor? dedi.

MAALESEF SAĞLIKSIZ BİR YAŞAM SÜRÜYORUZ

Arusan, günümüz yaşam şartlarının sağlıksız olduğunu belirterek, ?Kimyasal maddelerin kullanılmadığı bir ortamda yaşayan insanlara göre sağlıksız ve hastayız. Dolayısıyla bizim Tıbbi Nebevi'ye çok ihtiyacımız var. Efendimizin; ?Sülük bir şifadır? dediği bir tedavi misyonuyla Türkiye'ye tanıtma şerefini Allah bana verdi. Sülükle tedavi denildiğinde insanlar için değişik geliyor olsa da Türkiye, Türk tarihi ile buluşmalıdır. Gerek siyasi, gerek tıbbi olarak Türk tarihi ile buluşmamız şarttır. Bunun örneklerinden birisi insanların adını duyduğunda ürperdiği ?Hastane? kelimesi tarihimizde ?Şifahane? dir? diye konuştu.

HASTA SAYISINDA KORKUTAN YÜKSELİŞ

Tıbbi bitkilerle tedavinin insanlık tarihi ile başladığını vurgulayan Arusan, ?Allah hiçbir bitkiyi yeşillik olsun diye yaratmamıştır. Türkiye bugün ciddi miktarda sülük ithal ediyor. İthal edilen bu sülükler tıpta, tedavide kullanılıyor. Tıptaki gelişmemler ve yenilikler takip edilmediğinden dolayı ülkemizde kronik hastalıklar çığ gibi büyüyor. Sağlık Bakanlığı'na tedavi için; 2000 yılında 70 milyon kişi müracaat ederken günümüzde bu rakam 400 milyonu aşmış durumda. Hasta sayısının bu kadar artmış olması organik tarımı konuşulur hale getirmiştir? dedi.

HAYVANLARIN MUCİZESİ!

Hayvanların hakkındaki hadisi şeriflerden ve hayvanların insanlardaki tedavi süreçlerindeki etkilerden bahseden Arusan, şunları söyledi: ?Sülük vahiye konu olan bir hayvandır. 605 Sülük çeşidinden sadece 2 sülük çeşidinin tıbbi etkisi vardır. Diğer 603'ünün hiçbir etkisi yoktur. Efendimizin iki hayvanla ilgili çok hadisi şerifi vardır. Mesela kedi Efendimizin cübbesinin üzerinde yatarken uyandırmamak için cübbesini kedinin yattığı yeri kesip bıraktığını biliyoruz. Kediler üzerinde yapılan araştırmada kalp krizi oranını düşürdüğü ortaya konulmuştur. Kediyi severken elinizle negatif enerjiyi kediye yüklersiniz. Efendimizin at ile ilgili de birçok hadisi şerifi vardır. Günümüzde at terapileri vardır. Avrupa'da 1000'in üzerinde at terapi merkezi vardır. Bunun yanı sıra Arı tedavileri, sinek larvaları ile yara tedavileri günümüzde uygulanıyor? dedi.

CİVA TEHDİDİ

İzleyicilerin sorularını yanıtlayan Uzman Doktor Suat Arusan, hurma, zeytin gibi birçok meyvenin yararından bahsederken, pazardan gökkuşağı renklerini içeren meyve ve sebzeler alınması gerektiğini vurguladı. Fesleğeni ise merhamet ve şefkat duygularını artırdığından belirten Arusan, migrenin sebebinin diş dolgusu olabileceğini söyledi. Arusan, ?Civa içeren amalgam dolgunun migreni tetiklediği ortaya konulmuştur. Ben vatandaşlarımıza beyaz diş dolgusunu tavsiye ediyorum? diye konuştu. Diyabet nedeniyle oluşan görme bozukluklarında sülük tedavisinin başarılı olduğunu vurgulayan Arusun, ?Sülük damarlardaki harabiyeti gideriyor, dağıtıyor ve sağlığına kavuşturuyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber