Mardin'de okul ve kamu binalarına saldırı uyarısı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Nisan 2011 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MARDİN Emniyet Müdürlüğü, okul ve kamu binalarına yönelik terör saldırısı olabileceği ihtimali üzerine gerekli birimleri uyardı.

Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yasa dışı KCK/PKK terör örgütü paralelinde yayın yapan internet sitelerinde yapılan açıklamalar ve bölücü örgüt elebaşı tarafından verilen talimatlar doğrultusunda, Mardin ve ilçelerinde yandaş kitlelerce gerçekleştirilebilecek muhtemel saldırılara karşı dikkatli olunması istenildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Mardin Emniyet Müdürlüğü olarak alınan güvenlik tedbirleri kapsamında elde edilen istihbarı bilgilerin değerlendirilmesi neticesinde, bu tür eylemlerde kullanılmak üzere Nusaybin ilçesinde örgüt yandaşlarınca kamu kurum ve kuruluşlarına, özellikle eğitim kurumlarına ve güvenlik güçlerine karşı düzenlenmesi planlanan eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan toplam 42 molotof kokteyli ele geçirildi. Olayla ilgisi bulunan bir kişi kaçmaya çalışırken emniyet güçlerimizce yakalandı. Diğer 4 şüpheli şahsın kimlik bilgileri mobese kamera kayıtları görüntülerinden tespit edildi, yakalanmaları için operasyon başlatıldı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber