Öğrencilerin inşaat işçisi gibi çalıştırılmasına 2 müfettiş istendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2011 13:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Uşak Valiliği, bir ilköğretim okulunda öğrencilerin zorla okul bahçesinde harç kardırılıp inşaat işçisi gibi çalıştırıldığı iddiası üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, yaklaşık iki aydır konuyla ilgili raporu tamamlayamayan müfettişler hakkında inceleme yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan iki müfettiş istendiği bildirildi.

Uşak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin zorla inşaat işçisi gibi çalıştırıldığı yönündeki iddialar üzerine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığı belirtildi. Konunun basında yer alması üzerine açıklama yapılmasının uygun görüldüğü ifade edilirken olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasından sonra ilgililer hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağı bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "İlimiz Merkez Mehmet Sadık Boz İlköğretim Okulu velisi ve Okul Aile Birliği 2. Başkanı Metin Çınar tarafından Valilik Makamına 3 Şubat 2011 tarihinde okulda görev yapan bazı öğretmenlerin bilgisi dahilinde öğrencilerin derslere girmedikleri ve derste olmaları gerekirken okul dışında vakit geçirdikleri, okul idaresinin bu duruma göz yumduğu, adı geçen öğretmenler ve okul müdürünün okulda öğrencilere

inşaat işi yaptırdıkları' iddiasıyla şikayet dilekçesi verilmiştir. Bu dilekçe üzerine 4 Şubat 2011 tarihinde ilgililer ve olay hakkında inceleme yapmak üzere iki eğitim müfettişi görevlendirilmiştir. Müfettişler raporlarını henüz tamamlamamış olup hazırlanacak rapor sonucunda sorumlular hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır."

Valilik açıklamasında ayrıca, 4 Şubat 2011 tarihinde görev verilmesine rağmen henüz raporunu tamamlayamayan müfettişler hakkında da işlem yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müfettiş talebinde bulunulmuştur" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber